USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Цукерберг анонсував запуск штучного інтелекту від Meta

LLaMA зроблять доступною для дослідників штучного інтелекту
штучний інтелект

ШІ

Джерело: відкриті джерела

Гендиректор Meta Марк Цукерберг анонсував запуск мовної моделі LLaMA, яка базується на штучному інтелекті і яка призначена для просування робіт дослідників. Про це він повідомив у Facebook.

"Сьогодні ми випускаємо нову сучасну велику мовну модель під назвою LLaMA, яка допоможе дослідникам просувати свої роботи", – написав Цукерберг.

Зазначається, що LLaMA показала перспективи у генеруванні текстів, розмовах, узагальненні письмового матеріалу. Також вона була успішна й у складніших завданнях, як-от розв'язування математичних теорем або прогнозування структур білка.

Також Цукерберг зазначив, що Meta дотримується відкритої моделі дослідження. LLaMA зроблять доступною для дослідників штучного інтелекту.

Раніше

У листопаді 2022 року для публічного користування був запущений чат-бот зі штучним інтелектом ChatGPT, розроблений компанією OpenAI. Він використовує модель обробки природної мови, яка дозволяє добре розуміти зміст написаного. І самому писати тексти так, як це робила б людина.

А також добре розуміє мову, якою спілкуються люди, і чудово вміє генерувати тексти, які непросто відрізнити від написаних людиною. До того ж ChatGPT може писати комп'ютерні програми, і вони працюють, хоч іноді і з помилками. Причому писати код може відразу кількома мовами: Python, Ruby, JavaScript, Java, C++, C# і Go.

18 лютого стало відомо, що чат-бот ChatGPT тепер доступний в Україні.

Читайте також:
Україна використовує ШІ для боротьби з Росією: Як це відбувається? Україна використовує ШІ для боротьби з Росією: Як це відбувається?
Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ
У Мінцифри розробили У Мінцифри розробили "Білу книгу" з описом регулювання ШІ в Україні. Що очікувати бізнесу
Україна атакує РФ дронами, у деяких з них є ШІ, – CNN Україна атакує РФ дронами, у деяких з них є ШІ, – CNN