USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Близько 20 французьких компаній, що виробляють військову техніку, підписали угоди з Україною

Франція переходить від продажів із запасів до промислового партнерства
Франція

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Делегація представників французьких компаній, що займаються виготовленням військової техніки, підписали з Україною близько 20 контрактів. Про це інформує пресслужба Міноборони Франції.

Зазначається, що ця делегація прибула до Києва разом з міністром оборони Франції Себастьєном Лекорню.

Під час зустрічі сторони обговорили питання можливого затягнення війни в Україні. Тож було вирішено, що Франція дещо змінить свої підходи в контексті допомоги нашій країні.

"Ми збираємося перейти від логіки продажів, що ґрунтуються на наших запасах, до логіки промислового партнерства", – зазначив Лекорню.

Тож представники близько двадцяти компаній, які займаються виробництвом військової техніки (бронетехніки, артилерії, безпілотників, кібербезпеки та розмінування) підписали близько двадцяти контрактів, листів про наміри або меморандуми про взаєморозуміння з українськими промисловцями.

"Це свідчить про мобілізацію французьких промислових ноу-хау на підтримку Києва", – йдеться у повідомленні Міноборони Франції.

Нагадаємо, Європейське оборонне агентство (EDA) підписало вісім контрактів з європейською промисловістю на спільну закупівлю 155-мм боєприпасів для України.

Боєприпаси, які закуплять, будуть призначені для найбільш поширених самохідних гаубиць, які країни – члени ЄС передали Україні: французька Caesar, польська Krab, німецька Panzerhaubitze 2000 та словацька Zuzana.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, - ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, - ISW
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні