USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 8 7 3 0 (+1300)
USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Франція невдовзі передасть Україні новітні дрони-камікадзе

Париж розробляє "нове покоління" дронів-камікадзе
Франція

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Найближчими тижнями Україна отримає від Франції новітні дрони-камікадзе. Про це повідомив міністр оборони Себастьян Лекорню в інтерв'ю Journal du Dimanche.

Політик заявив, що Париж розробляє "нове покоління" дронів-камікадзе. Це проєкт, який міністр розпочав після свого призначення, і він перебуває наразі в експериментальній фазі.

"Найближчими тижнями Україна стане одним із перших бенефіціарів цих безпілотників", – сказав Лекорню.

Також додав, що це дасть можливість для бойових випробувань дронів. А інтереси України й Франції "тут збігаються".

Допомога Франції

Французька державна страхова компанія Bpifrance Assurance Export страхуватиме французькі компанії, які готові інвестувати в Україну і брати активну участь у реконструкції країни, не чекаючи на завершення війни. 

Зазначається, що Франція вже представила двосторонній механізм страхування інвестицій в Україні.

Ідеться про те, що будь-яка компанія, яка працює за французьким законодавством і здійснює довгострокові інвестиції за кордоном в нову або існуючу компанію, або будь-яка кредитна установа, яка надає банківський кредит іноземному підрозділу, має право на це інвестиційне страхування.

Новини за темою: Франція передала ЗСУ партію бронемашин AMX-10RC, – ЗМІ

РФ працює над підривом підтримки України з боку Франції

Росія посилила спроби впливу на політичне середовище і суспільство Франції з метою припинити підтримку України з боку Парижа.

Згідно з документами Кремля та інтерв'ю з європейськими чиновниками з питань безпеки, а також ультраправими політичними діячами, Росія нарощує зусилля з підриву підтримки України з боку Франції.

Маневрування і зв'язки Кремля з низкою ультраправих партій по всій Європі, зокрема у Франції – викликають занепокоєння серед європейських чиновників напередодні виборів до Європейського парламенту в червні.

Як зазначив керівник зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель, майбутні вибори можуть бути "такими ж небезпечними, як і американські".

Читайте також:
Лише в чотирьох областях України заклади охорони здоров'я забезпечені укриттями на 100%. Рейтинг Лише в чотирьох областях України заклади охорони здоров'я забезпечені укриттями на 100%. Рейтинг
Російські війська можуть використовувати супутникові системи, виготовлені в Україні, – розслідування Російські війська можуть використовувати супутникові системи, виготовлені в Україні, – розслідування
Потенційно в Україні можуть мобілізувати 15–20 тисяч засуджених, – Арахамія Потенційно в Україні можуть мобілізувати 15–20 тисяч засуджених, – Арахамія
Відключення електроенергії для населення є малоймовірним, – Камельчук Відключення електроенергії для населення є малоймовірним, – Камельчук