USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Третій транш на 900 млн доларів: МВФ затвердив другий перегляд програми розширеного кредитування для України

Над третім переглядом працюватимуть навесні
МВФ

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

11 грудня Рада директорів Міжнародного валютного фонду затвердила другий перегляд програми розширеного кредитування. А це дозволить перерахувати Україні третій транш у розмірі близько 900 млн доларів, повідомив постійний представник України у МВФ Владислав Рашкован.

"Як я і казав: гроші будуть. Тепер будемо працювати над підготовкою до третього перегляду навесні. Не перемикайтеся – цей тиждень дуже важливий для нас і нашого майбутнього", – уточнив Рашкован.

Що відомо про програму МВФ?

Чотирирічна програма Міжнародного валютного фонду для України стартувала 3 квітня, коли Мінфін отримав транш від фонду у 2,7 млрд доларів. Цьому передував майже рік складних дискусій. Ще влітку 2022-го більшість співробітників фонду категорично відкидали можливість програми для України, що перебуває в стані війни.

У червні Україна успішно пройшла перший перегляд програми, отримавши другий транш на 900 млн доларів. 13 листопада МВФ повідомив про досягнення угоди на рівні персоналу (SLA) за оновленим переліком економічної та фінансової політики для другого перегляду програми EFF. Фонд заявив, що усі кількісні критерії ефективності на кінець червня та індикативні цілі на кінець вересня були виконані. Більшість структурних маяків також було досягнуто, відкриваючи шлях для розгляду Радою директорів, що дало б змогу виділити близько 900 млн доларів (SDR663,9 млн). Співпраця з міжнародними партнерами є критично важливою для України, оскільки внутрішніх надходжень до бюджету вистачає лише на фінансування оборони та безпеки.

Раніше ми писали, що місія МВФ починає обговорення заходів з представниками української влади щодо другого перегляду програми розширеного фінансування (EFF). Серед іншого мав обговорюватися стан виконання Україною взятих на себе зобов’язань.

А на початку листопада Україна та Міжнародний валютний фонд досягли угоди на рівні персоналу щодо другого перегляду механізму розширеного фінансування (EFF). Це відкриває шлях до отримання Україною траншу в близько 900 мільйонів доларів.

Новини за темою: Україна виконала ще два маяки за програмою співпраці з МВФ

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот