USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Україна виконала ще два маяки за програмою співпраці з МВФ

Один із них виконали вчасно. За іншим – дедлайн провалили
МВФ

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Україна виконала ще два маяки, які прописані у новій програмі співробітництва з Міжнародним валютним фондом. Зокрема, уряд затвердив членів Наглядової ради "Оператора ГТС України". Також "Оператор ГТС" опублікував новий Статут, погоджений з Energy Community. Про це поінформував нардеп Ярослав Железняк.

Перший маяк. Затвердження членів Наглядової ради "Оператора ГТС України"

"31 жовтня 2023 року в рамках проведення корпоративної реформи ТОВ "Оператора газотранспортної системи України" Кабінет міністрів затвердив склад Наглядової ради компанії: трьох незалежних членів та одного представника держави", – йдеться у повідомленні Міністерства економіки України.

Незалежними членами Наглядової ради стали:

  • Девід Чарльз Девіс (Велика Британія, невиконавчий директор, голова комітету з аудиту "Петрофас Лімітед", член наглядової ради та комітету з аудиту Wienerberger AG, Австрія);
  • Ян Чадам (Польща, доцент економічного факультету Університету Марїї Кюрі-Склодовської, член наглядової ради Люблінській аеропорт С.А, Польща та раніше член наглядової ради "Магістральні Газопроводи України");
  • Сергій Коновець (Україна, фінансовий директор "Торвелл Холдинг Лімітед" та раніше член наглядової ради АТ "Укрексімбанк").

Також до складу Наглядової ради представницею держави призначили Світлану Гринчук (Україна, заступниця міністра енергетики України).

Зазначається, що згідно з зобов'язаннями перед Міжнародним валютним фондом, уряд України мав сформувати Наглядову раду ТОВ "Оператор ГТС України" до кінця жовтня 2023 року.

"Призначення Наглядової ради в "Операторі ГТС України" є одним зі структурних маяків, які МВФ визначив перед Україною. У нас був чіткий дедлайн і ми його виконали", – наголосив заступник міністра економіки Олексій Соболев.

Другий маяк

Крім цього, "Оператор ГТС" опублікував новий Статут, погоджений з Energy Community. Міністерство енергетики затвердило його 23 жовтня, додав нардеп Ярослав Железняк. 

"Це була частина маяка №8. Тож тепер цей бенчмарк ми повністю виконали. Тільки от дедлайн зірвали на три місяці, бо по меморандуму мали ще в кінці липня прийняти", – зазначив він.

Раніше ми повідомляли, що МВФ доповнив новими маяками програму EFF для України. Документом визначили три напрями реформування для зменшення корупційних ризиків.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот