USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Темпи падіння цін на пшеницю стали найбільшими за останні 14 років. Чого чекати далі

Напругу у Чорному морі компенсували рекордні врожаї
пшениця
Джерело: відкриті джерела

Рекордні врожаї на пшеницю у Північній півкулі призвели до того, що ціна на зерно почала падати рекордними темпами за останні 14 років. Про це пише Bloomberg.

За даними видання, саме великі врожаї компенсували напруженість у Чорному морі після припинення дії "зернової угоди".

Що відбувається з цінами на пшеницю

За даними видання, ф'ючерси на біржі у Чикаго за останні три місяці впали на 11% і продовжують знижуватися.

Якщо говорити про Лондонську біржу, то там пшениця з поставкою в грудні подорожчала на 0,4% до 5,8125 дол. за бушель. Однак загалом за вересень ф'ючерси впали на понад 3%.

Аналітики зазначають, що, попри зупинення дії "зернової ініціативи", все ж є способи доставляти пшеницю до споживача. Одним з таких шляхів вони називають експортний маршрут України через Дунай.

Новини за темою: Китай закупив в України величезну партію кукурудзи, попри всі ризики обстрілів суден у Чорному морі, – ЗМІ

"Події навколо початку конфлікту в Україні показали, що в наш час у світі загалом є спосіб доставляти зерно людям, які його потребують. І тому може бути новий, низький рівень цін на пшеницю", – заявив керівник відділу аналізу агробізнесу в ANZ Group Holdings Майкл Уайтхед.

Нагадаємо, п’ять країн ЄС не дійшли згоди щодо продовження заборони агроімпорту з України.

В Євросоюзі вже пригрозили Польщі введенням штрафних санкцій, якщо та продовжить заборону на експорт українського зерна.

Читайте також:
Нацбанк передбачає прискорену інфляцію Нацбанк передбачає прискорену інфляцію
Мінагрополітики прогнозує цьогоріч скорочення урожаю зернових до 52,4 млн тонн Мінагрополітики прогнозує цьогоріч скорочення урожаю зернових до 52,4 млн тонн
Кабмін до серпня продовжив дію ПСО на газ для теплокомуненерго Кабмін до серпня продовжив дію ПСО на газ для теплокомуненерго
У березні річна інфляція знизилася до 3,2%: Що подешевшало найбільше? У березні річна інфляція знизилася до 3,2%: Що подешевшало найбільше?