USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Китай закупив в України величезну партію кукурудзи, попри всі ризики обстрілів суден у Чорному морі, – ЗМІ

Йдеться про сотні тисяч тонн
Китай
Камера відеоспостереження, яка виводить на вулицю, зображена поруч із прапором Китаю, 25 листопада 2021 року
Джерело: Reuters

Китайські імпортери закупили сотні тисяч тонн кормової кукурудзи в України. Про це повідомляє Independent.

Інформацію про це журналістам видання підтвердили кілька трейдерів в Азії та Європі. Вони зазначили, що закупівлі здійснювалися протягом останніх тижнів.

"Імпортери в Китаї закупили близько 10–12 вантажів (один вантаж – понад 60 тисяч тонн зерна, – ред.) української кукурудзи типу Panamax для відвантаження у листопаді – грудні. Україна на цей час є найдешевшим постачальником кукурудзи", – йдеться у публікації.

Крім іноземних трейдерів інформацію про закупівлю кукурудзи журналістам підтвердило і джерело в уряді України.

Видання зазначає, що Китай є одним з найважливіших союзників Росії. Тому таке економічне співробітництво з Україною може стривожити президента РФ Володимира Путіна та його оточення.

Нагадаємо, для України останніми місяцями питання експорту збіжжя стоїть дуже гостро. Адже низка європейських країн, попри рішення Єврокомісії, продовжили ембарго на ввезення української агропродукції.

Пізніше стало відомо, що Україна та Польща домовились знайти рішення щодо експорту зерна.

Зазначалося, що Україна фактично запропонувала ввести механізм спільної верифікації та погодження постачання чотирьох видів сільськогосподарських товарів.

Також Словаччина погодилась скасувати ембарго на українське зерно в обмін на те, що Україна зупинить свою скаргу, яку подала на країну в СОТ.

Ішлося про те, що міністри сільського господарства України та Словаччини домовилися створити систему ліцензування торгівлі зерном. Це, на думку чиновників, дозволить скасувати заборону на імпорт української агропродукції до Словаччини. 

Згодом з’явилася інформація, що Варшава підготувала для українського зерна транзитні коридори. По них наше збіжжя зможе проходити через Польщу на експорт в інші країни.

Читайте також:
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот