USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Країни ЄС можуть накласти санкції на Польщу через блокування поставок українського зерна, - ЗМІ

Проти блокування поставок українського зерна можуть виступати до 20 країн ЄС
Польща
Джерело: відкриті джерела

Польща може зіткнутися зі штрафними санкціями країн Європейського союзу, якщо продовжить заборону на експорт українського зерна. Про це повідомляє RMF FM.

Польська влада заявила, що якщо ЄС не продовжить заборону на українське зерно, то вони введуть односторонні обмеження. Таке рішення Варшави буде рівносильним порушенню законодавства ЄС, пише видання.

"За це Польщі можуть загрожувати штрафні санкції, однак їхнє застосування передбачає тривалу процедуру", - йдеться в матеріалі.

Джерела видання повідомляють, що існує побоювання відповідних кроків у торгівлі, які можуть бути запроваджені окремими країнами ЄС.

Там зазначають, що на такий крок може зважитися, наприклад, Німеччина, але не тільки вона. Більшість країн виступають проти продовження заборони на імпорт зерна з України лише для чотирьох країн.

Загалом проти такого продовження можуть виступати до 20 країн.

Нагадаємо, Польща з 15 квітня заборонила перевезення української сільгосппродукції по своїй території. А з 19 квітня була введена повна заборона на експорт української агропродукції.

Польща стала першою країною ЄС, що заборонила імпорт з України зерна та інших продуктів харчування. Уряд країни планував закупити зерно у сховищах польських фермерів з доплатою та зберегти субсидії для аграріїв.

Голова правлячої консервативної партії "Право і справедливість" Ярослав Качинський наголошував, що Польща залишається союзником і другом України. Однак країна зараз повинна зробити все можливе, щоб уникнути кризи у польському селі.

Пізніше президент Польщі Анджей Дуда повідомив, що його країна підтримує скасування обмежень та запровадження регулярного товарообігу між Україною та Євросоюзом після 15 вересня.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії