USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Так званого главу "ДНР" Пушиліна засуджено до 15 років в'язниці заочно, – Офіс генпрокурора

Фігурант визнаний винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційній діяльності
Пушилін
Пушилін
Джерело: відкриті джерела

Суд в Україні заочно ухвалив обвинувальний вирок щодо так званого глави "ДНР" Дениса Пушиліна та призначив йому покарання у вигляді 15 років тюремного ув'язнення, інформує прокуратура.

"За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури ухвалено вирок громадянину України за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційну діяльність (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України)", – йдеться в повідомленні відомства.

За інформацією прокуратури, так званого очільника "ДНР" заочно засуджено до максимального покарання – 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування, пов’язаних з наданням публічних послуг, виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на 15 років й конфіскацією майна.

У прокуратурі нагадали, що у вересні 2022 року очільник незаконно створеної на території Донеччини "республіки" Денис Пушилін скликав та провів позачергове засідання фейкової ради "ДНР". Тоді на зборах нелегітимний депутатський корпус ухвалив так званий закон "про референдум ДНР з питання входження до складу РФ".

"У подальшому ватажок неодноразово наголошував у підконтрольних медіа на необхідності приєднання тимчасово окупованої території Донецької області до РФ, тобто закликав до захоплення Росією території України. Зрештою, на підставі підписаного "головою" нікчемного акту на тимчасово окупованих територіях в присутності озброєних військових РФ проведено незаконне "народне волевиявлення", – додають правоохоронці.

Вже 30 вересня 2022 року засуджений підписав із президентом держави-агресора "договір" про входження квазіреспубліки та нових окупованих територій Донецької області до складу Федерації нібито на правах суб’єкта.

Нагадаємо, у травні Вищий антикорупційний суд конфіскував частину активів колаборанта, колишнього мера Херсона Володимира Сальдо, який наразі є ватажком окупаційної адміністрації захопленої частини Херсонської області.

Серед конфіскованих активів – компанія ПАТ "Каштан", яка займається видобутком декоративного та будівельного каменю, вапняку та інших матеріалів, а також 30% транспортної компанії "Дельта Сервіс". Крім того, було конфісковано кілька об'єктів нерухомості зрадника. Зокрема, готель і триповерховий будинок у Херсоні, квартири в Херсоні та Одесі, квартири в Ялті, квартиру з двома паркомісцями в Ореанді.

Читайте також:
Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський
Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні
Націоналізація Націоналізація "покинутого" житла на ТОТ України: РФ хоче вкрасти понад 13 тисяч домівок
Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку "Резерв+"