USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Компанії, квартири в Херсоні, Одесі та в окупованому Криму: ВАКС конфіскував активи зрадника Сальдо

Вилучили у Сальдо й автомобіль Volvo XC90 та п'ять земельних ділянок в Херсоні
Сальдо
Володимир Сальдо
Джерело: відкриті джерела

Вищий антикорупційний суд конфіскував частину активів колаборанта, колишнього мера Херсона Володимира Сальдо, який наразі є ватажком окупаційної адміністрації захопленої частини Херсонської області. Таке рішення 9 травня ухвалив ВАКС.

"Позовну заяву Міністерства юстиції до Сальдо Володимира Васильовича, Сальдо Ірини Володимирівни, Сальдо Любові Павлівни, інших осіб та приватних компаній про застосування санкцій – задовольнити частково. Застосувати до Сальдо Володимира Васильовича санкцію, передбачену пунктом 1-1 частини 1 статті 4 Закону України "Про санкції", – оголосила рішення головуюча суддя.

Серед конфіскованих активів – компанія ПАТ "Каштан", яка займається видобутком декоративного та будівельного каменю, вапняку та інших матеріалів, а також 30% транспортної компанії "Дельта Сервіс".

Також було конфісковано кілька об'єктів нерухомості зрадника. Зокрема, готель і триповерховий будинок у Херсоні, квартири в Херсоні та Одесі, квартири в Ялті, квартиру з двома паркомісцями в Ореанді.

Вилучили у Сальдо й автомобіль Volvo XC90 та п'ять земельних ділянок в Херсоні.

Міністерство юстиції також просило стягнути в дохід держави активи таких компаній:

  • товариство з обмеженою відповідальністю "БЕБКО-АВТО", зареєстроване у Херсоні зі статутним капіталом у 1,8 мільйона гривень. Це мережа автосалонів, яка є дилером з продажу та ремонту автомобілів Volvo;
  • товариство з обмеженою відповідальністю "КОНКА" – херсонська компанія, яка займається організацією дозвілля. Розмір статутного капіталу підприємства – 18 500 гривень, а дохід за 2020 рік становив 707 тисяч гривень.

Але Мін’юсту поки що не вдалось довести зв’язок між цими активами, які належать доньці Сальдо та його партнеру і самим колаборантом.

Рішення суду можна оскаржити протягом п'яти днів з дня його проголошення.

Конфісковані активи РФ за кордоном

У Європейському Союзі вже склали план, як законно передати Києву щонайменше 33,8 мільярда євро заморожених активів Центрального банку Росії. Кошти планують спрямувати на відбудову України.

Сполучені Штати теж розв'язують питання передачі вилучених російських активів Україні. Там ще 29 червня 2022 року міжнародна група з блокування російських активів повідомила, що за 100 днів роботи заблокувала активи росіян, які перебувають під санкціями через воєнну операцію Росії в Україні, на суму понад 30 млрд доларів. У Мін'юсті США своєю чергою заявили про намір направити всі вилучені у росіян активи на потреби України.

Читайте також:
Брюссель заявив про ще 5 млрд євро прибутку від російських активів, але є нюанс Брюссель заявив про ще 5 млрд євро прибутку від російських активів, але є нюанс
Мін’юст просить ВАКС застосувати санкції до Табачника Мін’юст просить ВАКС застосувати санкції до Табачника
ЄС підготував закон, який дасть змогу Україні отримувати дохід від активів РФ уже в липні, – Bloomberg ЄС підготував закон, який дасть змогу Україні отримувати дохід від активів РФ уже в липні, – Bloomberg
Продаж яхти Royal Romance екснардепа Медведчука: АРМА вперше починає реалізацію закордонного активу Продаж яхти Royal Romance екснардепа Медведчука: АРМА вперше починає реалізацію закордонного активу