USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Сину Байдена висунули звинувачення щодо несплати податків, – ЗМІ

В обвинуваченні йдеться про те, що син президента США "витратив мільйони доларів на екстравагантний спосіб життя, а не на сплату податків"
Гантер Байден
Гантер Байден
Джерело: The Associated Press

Міністерство юстиції Сполучених Штатів Америки порушило нову кримінальну справу стосовно Гантера Байдена, сина президента Джо Байдена. Звинувачення стосуються несплати податків за дев'ятьма пунктами. Про це повідомляє CNN.

Дев'ять звинувачень включають несплату податків, неправдиву податкову декларацію та ухилення від сплати податків.

У обвинувальному висновку стверджується, що Гантер Байден "узяв участь у чотирирічній схемі, щоб не платити щонайменше 1,4 мільйона доларів у вигляді федеральних податків, які він заборгував за податкові роки з 2016-го по 2019-й".

Зазначається, що, хоча Гантер Байден сплатив свої податки з 2018 року, прокурори стверджують: він вносив "неправдиві відрахування від бізнесу з метою ухилення від сплати податків для зменшення значних податкових зобов’язань, з якими він зіткнувся".

У виданні додають, що прокурори також стверджують в обвинувальному акті, що Гантер Байден "підривав процес нарахування заробітної плати та утримання податків у власній компанії", виводячи мільйони доларів за межі процесу нарахування заробітної плати та утримання податків.

За даними CNN, в обвинуваченні йдеться про те, що син президента США "витратив мільйони доларів на екстравагантний спосіб життя, а не на сплату податків".

Своєю чергою адвокат Байдена Еббі Лоуелл заявив, що, виходячи з фактів і закону, якби прізвище Гантера було якимось іншим, звинувачення в Делавері, а тепер і в Каліфорнії не були б пред'явлені.

Міністерство юстиції США повідомило, що Гантеру Байдену може загрожувати до 17 років ув'язнення, якщо його визнають винним, кажуть у CNN.

Раніше ми повідомляли, що в Європейському Союзі обговорюють можливість запровадження глобального податку для мільярдерів. Зазначалося, що такий податок міг би приносити 250 мільярдів доларів щорічно.

Читайте також:
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg
США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі