USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Синоптики розповіли, якою буде погода на Новий рік в Україні

У новорічну ніч у більшості областей буде без опадів
ялинка
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

31 грудня в Україні буде переважно сухо, температура повітря +3+7, на півдні до +10 градусів. Про це розповіла синоптикиня Наталка Діденко.

За словами експертки, у новорічну ніч у більшості областей буде без опадів, лише в західній частині розпочнеться дощ, температура повітря +1+5, на сході близько нуля.

"30 грудня в Україні опади серйозні малоймовірні, хіба що завтра ввечері на заході та півночі невеликий дощ, в Карпатах з мокрим снігом. Вітер західного та південно-західного напрямків, помірний, на півночі часом сильний, температура повітря вночі 0+4 градуси, протягом дня складатиме +4+9, на півдні +7+11 градусів. У Києві 30 грудня – без істотних опадів, аж ввечері можливий невеликий дощ. Вітер із заходу, поривчастий", – прогнозує Діденко.

Погода 1 січня

У перший день нового року дощ, який прийде із заходу, пошириться на більшість областей України, включно з т.о. Кримом.

"Денна температура повітря становитиме +3+7 градусів, у південній частині +6+10 градусів. Похолодання невелике передбачається 4–5 січня",– зауважує синоптикиня.

Новини за темою: До кінця січня в Києві працюватимуть 44 пункти прийому новорічних дерев. Де шукати?

Нагадаємо, торік новорічна ніч в Україні була без опадів з температурою від трьох градусів тепла до трьох градусів морозу.

Посилення на свята

Водночас під час новорічних свят в Україні й надалі діятиме комендантська година. Поліція обіцяє реагувати жорстко на порушення. Про це під час брифінгу заявив начальник Департаменту превентивної діяльності Національної поліції Максим Ахрамєєв.

І зазначив, поліція реагуватиме на порушення комендантської години жорстко. Також з розумінням ставитиметься до осіб, які порушили її через крайню потребу.

"У цілому будемо реагувати жорстко. Хотів би нагадати, що будемо жорстко реагувати на повідомлення щодо роботи закладів розваги та харчування", – сказав Ахрамєєв.

Новини за темою: Чи на часі? Психологиня прокоментувала відзначання різдвяно-новорічних свят в умовах війни

Додамо, у новорічні свята ДСНС виводить на чергування понад 7 тис. рятувальників та 2 тис. 200 одиниць пожежно-рятувальної та рятувальної техніки.

А згідно з китайською астрологією, кожен рік має свою тварину-покровителя, свій колір і стихію. Прийдешній 2024-й буде роком Зеленого Дерев'яного Дракона.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот