USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Рік Зеленого Дерев'яного Дракона: Що нам принесе високосний 2024 рік

Розповідаємо про символи і щасливі числа нового року
Новий рік_4
Джерело: відкриті джерела

До настання нового 2024 року залишається кілька днів, а отже, саме час дізнатися, що він нам несе та чого нам очікувати від нових 366 днів високосного року.

Рік якої тварини 2024-й та що вона означає

Згідно з китайською астрологією, кожен рік має свою тварину-покровителя, свій колір і стихію. Прийдешній 2024-й буде роком Зеленого Дерев'яного Дракона.

Якщо вірити астрологам, він буде набагато легшим, ніж два попередні. І незважаючи на грізний вид Дракона, роки, яким він протегує, як правило, бувають щасливими. Підсилить цей чинник стихія року – дерево – до того ж не те, яке осипається, а молоде, що зеленіє.

Щасливими кольорами 2024 року є похідні від елементів землі та дерева – смарагдовий зелений і жовтий.

А от сині відтінки Дракону не до душі, як і занадто похмурі кольори – чорний або сірий.

Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Яким обіцяє бути рік Зеленого Дерев'яного Дракона

Символ Нового року має прийти до нас із благополуччям та удачею, переконані астрологи. А через те, що стихія Дракона – дерево – символізує собою зростання фізичне і духовне, то успіх буде супроводжувати впевнених у собі людей, які мають чіткі й благородні цілі.

У 2024 році астрологи радять:

  • звертати увагу на духовне зростання
  • переглядати власні пріоритети
  • відмовлятися від прив'язки до матеріального
  • міняти спосіб життя
  • не боятися змін.

І додають: Дракона дуже легко роздратувати, але якщо ставитися до нього з повагою, то він повинен допомогти подолати будь-які перешкоди та вийти з будь-яких ситуацій цілими та неушкодженими.

Як треба зустрічати рік Дракона

Готуючись до зустрічі року Дракона, варто врахувати, що цій тварині не подобаються рутина та буденність – його потрібно зустрічати по-особливому, ретельно підготувавшись, і це стосується не лише щедро накритого столу, але й внутрішнього настрою та емоційного стану.

Тож необхідно спробувати відкинути нудьгу й сумні думки та з надією дивитися у прийдешній рік, радять астрологи.

Що стосується оздоблення будинку чи квартири, воно повинно бути яскравим та святковим. Можна використати багато блискучих прикрас і різноколірних гірлянд, на ялинку слід повісити дерев'яні іграшки, серед яких найбільшою має бути фігурка дракона. 

А господарям дому краще вибрати для цього свята максимально яскраве та привабливе вбрання. Також можна додати цікаві брошки, браслети, намисто, сукню з паєтками або стразами. Через те, що Дракон має слабкість до блискучих речей, до тих, хто порадує символ року таким вбранням, він буде особливо прихильний.

Оскільки Дракон у культурі Сходу традиційно асоціюється зі щедрістю, то потрібно постаратися зробити так, щоб і стіл теж був якомога багатшим і красивішим. Використовуйте в сервіруванні свічки, а також зелений колір і червоне із золотим – символ року оцінить.

У святкове меню за можливості необхідно включити рибу та морепродукти – улюблені ласощі Дракона. Варто додати на стіл свинину чи яловичину та страви з рисом. За можливості додайте до страв і гострі спеції – наприклад, часник, гострий червоний перець, імбир.

З птиці найкраще підійдуть індичка, качка чи гусак. 

До цього списку можна додати твердий сир, свіжу зелень, доречними будуть і незвичайні страви на Новий рік, наприклад, цікаві салати.

Крім цього, на столі обов'язково мають бути свіжі фрукти, особливо апельсини - вони уособлюють достаток.

А от не варто подавати на святковий стіл страви із зайця або кролика - це може образити міфічного покровителя року, адже за однією з легенд Дракон врятував цю тварину від біди.

Відвертає ніс символ року і від курки - для нього це занадто проста їжа. Також варто відмовитись від напівфабрикатів і консервів - Дракон віддає перевагу натуральній їжі.

Коли настане рік Дракона

Цьогоріч святкування Нового року в Україні припаде у ніч з неділі (31 грудня 2023-го) на понеділок (1 січня 2024-го). Однак початок кожного року в країнах Південно-Східної Азії настає пізніше, ніж за загальноприйнятим григоріанським календарем.

Тому рік Дракона, згідно зі східним календарем, розпочнеться 10 лютого 2024 року і завершиться 28 січня 2025-го.

Для яких знаків зодіаку 2024 рік буде щасливим

За китайським гороскопом, 2024-й буде вдалим для тих, хто народився у рік Пацюка, Мавпи та Півня. А от народжені під знаками Бика, Змії та Собаки можуть зіткнутись із труднощами в особистому та професійному житті.

Людям, народженим в рік Дракона, 2024-й принесе підсилення їх вроджених рис – сміливості, незалежності та впевненості.

Які числа принесуть удачу у 2024 році

Вважається, що знак Дракона пов'язаний із цифрами 1,6,7. Тому дати, які їх містять, будуть приносити удачу. 

Водночас цифри 3 і 8 Дракону не підходять. Тому не варто починати нові проєкти або ухвалювати важливі рішення 3, 8, 13, 18, 23 та 28 числа місяця. Навіть закладена сприятлива цифра 1 не сприятиме вдалому завершенню справ.

Високосний 2024 рік

У сучасному календарі кожний четвертий рік є високосним. Кількість днів у високосному році – 366, тоді як у звичайному – 365. Тому 2024 року ми проживемо на одну добу довше.

Традиційно все, що виходить за межі звичайного, обростає в народі численними забобонами і прикметами. Так і високосний рік здавна вважають небезпечним і нещасливим. Існує багато заборон на високосний рік.

Кажуть, що не можна:

  • вінчатися і укладати шлюб – він виявиться нещасливим і недовгим
  • розлучатися – рішення може бути поспішним і неправильним
  • вагітніти і народжувати дитину – її можуть переслідувати неприємності
  • розпочинати власну справу – вона ризикує бути збитковою
  • змінювати роботу – це також до збитків
  • купувати або будувати житло – воно матиме негативну енергетику
  • продавати велике майно та цінні речі
  • колядувати
  • збирати гриби.

А ще говорять, що кожен сам собі і погана прикмета, і талісман. Тож вірте лише у хороше і воно неодмінно здійсниться в новому 2024 році!

Читайте також:
З Новим 2024 роком, Україно! З Новим 2024 роком, Україно!
Українці сильніші за війну і терор. Новорічне привітання президента Володимира Зеленського Українці сильніші за війну і терор. Новорічне привітання президента Володимира Зеленського
Синоптики розповіли, якою буде погода на Новий рік в Україні Синоптики розповіли, якою буде погода на Новий рік в Україні
До кінця січня в Києві працюватимуть 44 пункти прийому новорічних дерев. Де шукати? До кінця січня в Києві працюватимуть 44 пункти прийому новорічних дерев. Де шукати?