USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Суддя Тандир, який насмерть збив нацгвардійця, намагався спотворити свої аналізи на алкоголь. Та це йому не допомогло

Також доведено, що суддя порушив ПДР
Суддя Олексій Тандир
Голова Макарівського райсуду Олексій Тандир
Джерело: відкриті джерела

Державне бюро розслідувань завершило розслідування щодо судді Олексія Тандира, який у стані сп’яніння на смерть збив військовослужбовця на блокпосту в Києві. Про це інформує пресслужба ДБР.

У відомстві зазначили, що наразі матеріали кримінального провадження відкриті для ознайомлення стороні захисту.

Всього за час розслідування проведено 18 експертиз, серед яких судово-медичні, хімічні, технічні та інші.

У Державному бюро розслідувань додали, що Тандир намагався спотворити біологічні зразки, які бралися у нього для визначення вмісту алкоголю.

"Оскільки суддя володіє спеціальними професійними знаннями, методиками та багатою судовою практикою розгляду правопорушень у сфері  безпеки дорожнього руху, під час відібрання біологічних зразків він спробував спотворити їх вміст з метою приховування стану алкогольного сп’яніння", – йдеться у повідомленні.

Незважаючи на це, висновками судових експертиз підтверджено вміст алкоголю у наданих зразках.

"Стан сп’яніння підтверджено також висновками інших експертиз. За результатами автотехнічної, трасологічної та технічної експертиз доведено порушення Правил дорожнього руху, недотримання заборон дорожніх знаків та значне перевищення швидкості на момент зіткнення", – зазначили у ДБР.

Суддя підозрюється у порушенні правил безпеки дорожнього руху в стані алкогольного сп’яніння, що спричинили смерть потерпілого (ч. 3 ст. 286-1 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

ДТП на блокпосту

Нагадаємо, у Києві в ніч з 25-го на 26 травня голова Макарівського райсуду Олексій Тандир на смерть збив нацгвардійця. У результаті аварії чоловік загинув на місці.

Вже 27 травня в судді Тандира за клопотанням прокуратури примусово відібрали біологічні зразки.

А всі деталі справи екссудді Тандира розповідаємо за цим посиланням.

Читайте також:
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
Зеленський звільнив Майбоженка з посади голови Броварської РДА Зеленський звільнив Майбоженка з посади голови Броварської РДА
ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави
Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру