USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

755 нацгвардійців повернули з полону РФ, - Півненко

Натомість чимало бійців потрапили в полон у Маріуполі, тож є ще велика частка тих, кого намагаються повернути
Нацгвардія
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

755 бійців Національної гвардії України повернули з російського полону. Про це сказав командувач НГУ, бригадний генерал Олександр Півненко під час інтерв'ю "Укрінформу".

"755 повернуто. Багато потрапили в полон в Маріуполі (Донеччина). Тож є ще велика частка азовців і бійців інших наших підрозділів, яких намагаємося повернути", - зазначив Півненко.

Командувач Нацгвардії додав, що вертати своїх військовослужбовців вдається майже під час кожного обміну полоненими. Також керівництво НГУ постійно перебуває на контакті з рідними та профільними відомствами. Адже мають єдину мету - повернути всіх додому.

Півненко каже, що щоразу зустрічається з тими, кого поміняли. Бійці приїжджають до медично-реабілітаційних центрів, їм виділяють декілька днів для адаптації. Щоб воїни могли спокійно відновити документи та спокійно розібратися в усьому.

"Намагаємося забезпечити повноцінне лікування і реабілітацію. Наші підрозділи надають інформацію щодо можливості подальшого проходження служби, навчання чи звільнення. Хтось іде на фронт після полону, каже: "Хочу до своїх хлопців, буду воювати", - розповідає бригадний генерал.

Обмін полоненими

Зазначимо, серед останніх обмінів - 17 липня. Тоді в Україну повернулося 95 полонених - це воїни Збройних сил України, Національної гвардії, прикордонники. Зокрема, з-поміж повернутих був 21 нацгвардієць.

Також 25 червня Україна і РФ провели черговий обмін полоненими, у межах якого додому повернулися 90 українських захисників, включно з бійцями, які захищали Маріуполь і ЧАЕС. 

На Батьківщину вдалося повернути воїнів Нацгвардії, ВМС, армії, тероборони та ДПСУ. У списку є бійці, які захищали Маріуполь та ЧАЕС, а також ті, хто воював на Херсонському, Донецькому, Харківському, Запорізькому та Луганському напрямках. 

До речі, раніше між Росією та Україною тривалий час не відбувалися обміни полоненими. І наприкінці травня вперше з лютого Україні вдалося повернути 75 бійців. Серед звільнених також були бійці Національної гвардії.

Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок
Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС