USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Уперше від початку війни: Суд ЄС дозволив скасувати санкції щодо російського бізнесмена Шульгіна

Суд Євросоюзу задовольнив скаргу, подану російським бізнесменом Олександром Шульгіним
Євросоюз

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Суд Європейського Союзу вперше від початку війни задовольнив позов від російського бізнесмена щодо вилучення його імені з санкційних списків ЄС. Йдеться про колишнього керівника російської компанії Ozon Олександра Шульгіна. Про це інформує видання POLITICO.

"Наприклад, ЄС недостатньо довів, що Шульгін підтримував політику, яка загрожувала стабільності в Україні, або що він залишався провідним бізнесменом після того, як у квітні минулого року пішов у відставку з посади генерального директора Ozon, компанії електронної комерції, постановив суд", – ідеться у повідомленні.

Таке рішення Європейський суд ухвалив вперше від початку війни.

Разом із Шульгіним обмеження оскаржували сталеливарний магнат Дмитро Пумпʼянський, його дружина Галина та їхній син Олександр; колишній гендиректор пошукової системи "Яндекс" Тигран Худавердян і нафтовий магнат Михайло Гуцерієв, який у 2021 році потрапив під санкції через звʼязки з Білоруссю. Їм суд ЄС відмовив.

Що відомо про Шульгіна?

Олександр Шульгін був включений до санкційних списків як керівник Ozon Group, що є в Росії провідною платформою у сфері електронної комерції і приносить значні доходи російському уряду.

Він залишив посаду гендиректора Ozon Group і вийшов із ради директорів 11 квітня торік після запровадження обмежень Європейського Союзу та Австралії, повідомляє "Радіо Свобода".

Деталі справи

Як пояснили "Радіо Свобода"" у пресслужбі суду, Шульгін у своєму позові не оскаржував санкції як такі, а лише вимагав виключити його з майбутніх списків.

У Раді ЄС раніше погодили, що не включатимуть імʼя Шульгіна до оновлених списків, які опублікують у вересні, зважаючи на слабкість аргументів проти колишнього бізнесмена.

Новини за темою: У Чехії заблокували активи російського олігарха, наближеного до Путіна

Інші справи щодо російських олігархів

Раніше ми писали, що СБУ повідомила про підозру російському олігарху Фрідману. Встановлено, що з початку повномасштабного вторгнення він "влив" близько 2 млрд рублів у декілька військових заводів країни-агресорки. 

Зазначалося, що працівники Служби безпеки задокументували злочинну діяльність Фрідмана. Серед військових заводів, в які він "вливав" гроші, – Тульський патронний завод, який виробляє набої, а також Уральський оптико-механічний завод імені Яламова, де виробляють високотехнологічне обладнання для бойових літаків та вертольотів РФ.

Читайте також:
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
В Литві оштрафували компанію за придбання товарів у підсанкційних російських підприємств В Литві оштрафували компанію за придбання товарів у підсанкційних російських підприємств
За два роки війни виробник Су-30 в обхід санкцій викупив з-за кордону власної продукції на 420 млн доларів За два роки війни виробник Су-30 в обхід санкцій викупив з-за кордону власної продукції на 420 млн доларів
ЄС планує запровадити санкції проти 11 російських кораблів, – ЗМІ ЄС планує запровадити санкції проти 11 російських кораблів, – ЗМІ