USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40
Втрати росіян: 6 5 0 6 4 0 (+1470)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40

Фінансування з РФ тепер під забороною: Рада ЄС ввела обмеження для партій та організацій

Це передбачає 14-й пакет санкцій проти Росії
санкції РФ

Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Рада Європейського Союзу в 14-му пакеті санкцій проти РФ заборонила європейським партіям, громадським та дослідницьким організаціям отримувати будь-яке фінансування російського походження. Про це йдеться на сайті Євроради.

"З огляду на постійні спроби Росії втручатися у демократичні процеси в Євросоюзі та підривати його демократичні засади, зокрема через кампанії впливу та поширення дезінформації, Рада Євросоюзу вирішила, що політичні партії і фонди, неурядові організації, включаючи дослідницькі центри, постачальники медіапослуг в ЄС не матимуть надалі дозволу приймати фінансування, що надходить від російської держави або її прихильників", – зазначено в документі.

Разом з тим відповідно до Хартії з фундаментальних прав, ухвалені 24 червня заходи не перешкоджатимуть постачальникам медіапослуг та їхнім співробітникам у такій діяльності в Європейському Союзі, як проведення досліджень або інтерв’ю.

Останні санкції Ради ЄС проти РФ

Зауважимо, Євросоюз періодично продовжує тиснути на Росію, запроваджуючи пакети обмежень.

Зокрема, Рада Європейського Союзу ухвалила 14-й пакет економічних та індивідуальних санкцій проти Росії за повномасштабне вторгнення в Україну.

Нові обмеження спрямовані на економічний, енергетичний, фінансовий сектори РФ, а також ще більше ускладнюють обхід штрафних заходів ЄС.

Пакет включає обмеження щодо ще 116 фізичних і юридичних осіб, відповідальних за дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України.

Що стосується боротьби з обходом санкцій, то Євросоюз зобов'яже компанії нести відповідальність за дії дочірніх підприємств у третіх країнах, якщо ті допомагають обходити штрафні заходи. Також мають обмежити реекспорт до Росії військової техніки, виробленої в ЄС.

А фінансова складова пакета санкцій полягає в тому, що європейським компаніям, які діють за межами РФ, заборонено підключатися до російської альтернативи SWIFT – Системи передачі фінансових повідомлень (СПФС). До того ж заборонено операції з цільовими кредитно-фінансовими установами та постачальниками криптоактивів, створеними за межами Європейського Союзу.

Читайте також:
Голові Центробанку РФ Набіулліній СБУ оголосила підозру Голові Центробанку РФ Набіулліній СБУ оголосила підозру
Захист України від кібератак з боку Росії посилять Канада і Франція Захист України від кібератак з боку Росії посилять Канада і Франція
В ЄС засудили ядерні загрози Путіна В ЄС засудили ядерні загрози Путіна
РФ має в Китаї секретний проєкт розробки БпЛА для війни в Україні, – ЗМІ РФ має в Китаї секретний проєкт розробки БпЛА для війни в Україні, – ЗМІ