USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Фінансує Росію: СБУ повідомила про підозру російському олігарху Фрідману

Серед військових заводів, в які він "вливав" гроші, – Тульський патронний завод та Уральський оптико-механічний завод імені Яламова
Фрідман Михайло
Михайло Фрідман
Джерело: відкриті джерела

Російський олігарх Михайло Фрідман, який фінансує агресію РФ в Україні, отримав підозру. Працівники СБУ встановили, що з початку повномасштабного вторгнення він "влив" близько 2 млрд рублів у декілька військових заводів країни-агресорки. Про це поінформували у спецслужбі.

Зазначається, що працівники Служби безпеки задокументували злочинну діяльність Фрідмана. Серед військових заводів, в які він "вливав" гроші, – Тульський патронний завод, який виробляє набої, а також Уральський оптико-механічний завод імені Яламова, де виробляють високотехнологічне обладнання для бойових літаків та вертольотів РФ.

"Для фінансування загарбницьких "проєктів" Кремля олігарх використовує активи підконтрольного йому російського фінансово-інвестиційного консорціуму "Альфа-Груп". Також він задіяв власні бізнесові ресурси для масового розповсюдження сухпайків, одягу та іншої продукції під торговим знаком "Армия России", яка постачається окупантам на передову", – ідеться у повідомленні.

В СБУ уточнили, що разом з цим Фрідман організував збір матеріально-технічної допомоги для потреб окупаційних угруповань РФ, які воюють в Україні. Крім того, страхові компанії фігуранта взяли на себе страхування військової техніки та життя і здоров’я російських загарбників на фронті.

"Також російський олігарх забезпечив співпрацю власного телекомунікаційного підприємства із ФСБ, що дозволило йому провести підконтрольний спецслужбі РФ мобільний зв’язок в тимчасово окупованих регіонах України", – додали в Службі безпеки.

Новини за темою: Власник "Київстару" та "Моршинської" Фрідман заробляє на Росгвардії та охороні Путіна, – "Схеми"

Повідомляється, що наразі Фрідман переховується від правосуддя за кордоном, тож тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності. Йому загрожує до восьми років тюрми з конфіскацією майна.

Не єдина підозра. В чому ще звинувачують Фрідмана?

Раніше ми писали, що російському мільярдеру Фрідману оголосили про підозру за відмивання 100 млн гривень через український "Альфа-Банк".

Його підозрюють в легалізації (відмиванні) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме 1,2 млн доларів США та 1,93 млн євро (в еквіваленті близько 100 млн гривень), вчиненої організованою групою осіб та умисному ухиленні від сплати податків у розмірі 18 млн гривень службовими особами акціонерного товариства – банку, вчиненого організованою групою.

На початку червня цього року БЕБ арештувало 738 об’єктів нерухомості (квартири, торгові центри, земельні ділянки, житлові будинки), які перебувають у власності банку.

Російський бізнесмен був власником опосередкованої частки українського банку. Володів понад 30% його статутного капіталу через кіпрську офшорну компанію.

Український банк, його материнський банк у РФ та офшорна компанія пов’язані між собою єдиними бенефіціарними власниками, серед яких і російський бізнесмен.

Читайте також:
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?