USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Суд призначив Дубінському штраф через тиск на слідство у справі про корупцію: Він має сплатити 6800 гривень

Відомості стосовно нардепа внесуть до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення
Олександр Дубінський
Олександр Дубінський
Джерело: відкриті джерела

Печерський районний суд Києва на підставі матеріалів Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) визнав народного депутата України винним у порушенні вимог закону щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Крім того, суд зобов’язав його сплатити штраф. Про це повідомляє НАЗК.

У Нацагентстві не називають імені нардепа, однак відомо, що йдеться про Олександра Дубінського.

"Після набрання рішенням законної сили відомості стосовно нардепа буде внесено до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення", – уточнюють у відомстві. 

Крім того, суд зобов’язав його сплатити штраф у розмірі до 6800 гривень.

Зазначається, що постанова суду може бути оскаржена протягом 10 днів з дня винесення і набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Що відомо про справу?

У листопаді Національне агентство з питань запобігання корупції склало протокол на Дубінського про вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, за ч. 2 ст. 172-7 КУпАП (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів).

Раніше ДБР здійснювало досудове розслідування за фактом вчинення посадовцем службового підроблення, щоб створити підстави для виїзду за кордон.

Крім цього, нардеп направив депутатські звернення до Міністерства охорони здоров'я та ДБР, щоб задовольнити приватний інтерес, зокрема отримати відомості, які необхідні для власного захисту від кримінального переслідування.

"У серпні він направив депутатське звернення до МОЗ, у якому вимагав надати інформацію про хід та результати розгляду його попереднього звернення до міністерства, службове підроблення якого, власне, і є предметом згаданого досудового розслідування", – розповіли в НАЗК.

Раніше ми повідомляли, що Служба безпеки та Державне бюро розслідувань зібрали доказову базу на народного депутата Олександра Дубінського, який підозрюється в організації схеми для незаконного виїзду чоловіків за кордон.

Згодом Дубінському та ще чотирьом особам повідомили про підозру у державній зраді, вчиненій у складі злочинної організації.

Читайте також:
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Мер Дніпра Філатов став рідше лаятися в соцмережах після скарги активістів у НАЗК Мер Дніпра Філатов став рідше лаятися в соцмережах після скарги активістів у НАЗК
Ухилянтів можуть штрафувати без рішення суду та арештовувати їх рахунки: Що передбачає законопроєкт Ухилянтів можуть штрафувати без рішення суду та арештовувати їх рахунки: Що передбачає законопроєкт