USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Штрафи за неоновлення даних у ТЦК не будуть виписуватися автоматично, - Міноборони

Двомісячний термін, який був відведений на оновлення даних, закінчується через два дні - 16 липня
ТЦК ЗСУ військові
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

В Україні не буде автоматичних штрафів за неоновлення даних у ТЦК до 16 липня. Про це розповів директор Департаменту кадрової політики Міноборони України Марк Андрусяк.

Він нагадав, що 16 липня спливає двомісячний термін для оновлення військово-облікових даних.

Андрусяк також зазначив, що громадяни мають оновити місце свого проживання, номер телефону та електронну адресу, якщо вона є. Але чоловіки, які не оновили свої дані, можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності - їм загрожує штраф від 17 000 до 25 500 гривень.

Новини за темою: З початку року ТЦК виписали майже 12 тисяч штрафів за порушення військового обліку

Водночас він розповів, що Міноборони не підтримує продовження термінів для оновлення військово-облікових даних. Для цього було достатньо часу.

Що стосується питання автоматичного накладення штрафів, то Андрусяк наголосив, що в Україні законом не передбачена така процедура.

Він уточнив, що штрафи можуть накласти протягом трьох місяців від моменту виявлення правопорушення до одного року з моменту його вчинення.

Як відомо, українці можуть оновити дані трьома способами: через ЦНАП, ТЦК і СП та в застосунку "Резерв+".

Раніще повідомлялося, що понад 2 млн українців оновили свої військово-облікові персональні дані. 

До речі, ми писали, що від початку повномасштабного вторгнення РФ територіальні центри комплектування (ТЦК) склали понад 180 тисяч адміністративних протоколів на порушників військового обліку. А також подали понад 400 тисяч повідомлень щодо розшуку ухилянтів.

Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок
Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС