USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Переправляв чоловіків за кордон: Дубінському оголосили підозру

Санкція статті передбачає покарання до 7 років тюрми
Дубінський підозра_1
Олександру Дубінському вручили підозру
Джерело: СБУ

Служба безпеки та Державне бюро розслідувань зібрали доказову базу на чинного народного депутата, який підозрюється в організації схеми для незаконного виїзду чоловіків за кордон. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

"Сьогодні йому повідомлено про підозру за ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон)", – йдеться в повідомленні.

Сідство встановило, депутату вдалося нелегально переправити до сусідньої європейської країни рідного брата своєї цивільної дружини. Для реалізації оборудки парламентар використовував підконтрольну громадську організацію, щоб через неї вносити "потрібних людей" у систему "Шлях" нібито як волонтерів.

Олександру Дубінському вручили підозру
Джерело: СБУ

Встановлено, що частину документів, необхідних для втечі "клієнта" за межі України, народний депутат зберігав у свого експомічника – депутата Київської обласної ради 8-го скликання, а також у директора підконтрольної громадської організації.

Під час обшуків у фігурантів справи правоохоронці вилучили:

  • флеш-носії та мобільні телефони із доказами незаконної діяльності;
  • печатки, листи, договори та інші документи, які використовували для внесення недостовірних відомостей до системи "Шлях".

"Наразі директору залученої громадської організації також повідомлено про підозру за ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон)", – кажуть в СБУ.

Олександру Дубінському вручили підозру
Джерело: СБУ

Вирішується питання про обрання фігурантам запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

Санкція статті передбачає покарання до 7 років тюрми.

Справа Дубінського

Відзначимо, що нардепа також підозрюють у внесенні службовою особою неправдивих відомостей до офіційних документів, на підставі яких він виїхав за кордон нібито під приводом супроводження батька на лікування.

Слідство встановило, що він отримав дозвіл залишити Україну під цим приводом та самостійно покинув країну 27 червня 2023 року. Своєю чергою батько нардепа самостійно виїхав за кордон 26 червня 2023 року, а потім повернувся до України 11 липня 2023 року.

Сам Дубінський повернувся до України лише 27 липня 2023 року.

Правоохоронці отримали інформацію, що під час перебування за кордоном парламентар встиг двічі відвідати Італію, Хорватію та Іспанію.

А от Дубінський поскаржився на "політичне замовлення" та висловив упевненість, що "справа проти нього розвалиться".

До того ж раніше депутат Київської обласної ради Ігор Колтунов вже повідомляв про те, що, за його інформацією, нардеп Дубінський по сьогодні керує значною частиною депутатської фракції Київської облради, серед яких, на його думку, є депутати, що отримують зарплату в конвертах.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів
Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар
У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 млн доларів хабаря: Ділків затримали У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 млн доларів хабаря: Ділків затримали