USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 8 7 3 0 (+1300)
USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Суд в Іспанії тимчасово заблокував Telegram

Наразі Telegram є четвертим за популярністю сервісом обміну повідомленнями в Іспанії, ним користуються майже 19% іспанців
Telegram
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Верховний суд Іспанії постановив тимчасово заблокувати месенджер Telegram у країні. Про це 23 березня повідомляє Reuters.

Чотири медіакомпанії EGEDA, Mediaset España, A3 Media та Movistar Plus поскаржилися на те, що на платформі користувачі можуть завантажувати контент без дозволу.

Суддя ухвалив рішення заблокувати Telegram у країні на час розслідування. Виконання цього рішення покладено на операторів мобільного зв'язку.

Доступ до послуг Telegram в Іспанії буде призупинено з 25 березня.

Наразі Telegram є четвертим за популярністю сервісом обміну повідомленнями в Іспанії, ним користуються майже 19% іспанців.

В Україні можуть обмежити Telegram для деяких категорій

Представник ГУР Андрій Юсов в інтерв’ю Freedom назвав месенджер таким, що не повною мірою відповідає національним інтересам України.

Водночас Forbes повідомляє, що уряд поки що не планує блокувати його. Серед ідей, які розглядають чиновники, – обмеження використання месенджера держслужбовцями та блокування понад 300 каналів, які спецслужби вважають пропагандистськими.

Втім, за словами керівника Центру протидії дезінформації (ЦПД) при РНБО Андрія Коваленка, питання блокування зараз не стоїть, але влада розглядає інші заходи. Найпростіший метод – схема, за якою у 2017-му заблокували російські "ВКонтакте" та "Однокласники", розповів Forbes засновник кібербезпекової компанії Cyber Unit Єгор Аушев. Тоді додатки соцмереж видалили з магазину застосунків Apple Store та Google Play, прибравши можливість їх встановити чи оновити.

Тим часом народні депутати готують законопроєкт про регулювання Telegram та подібних до нього платформ поширення ЗМІ в Україні. 

Читайте також:
Україна працює над внесенням Telegram у перелік цифрових платформ, що підлягають регуляції, – Герасим'юк Україна працює над внесенням Telegram у перелік цифрових платформ, що підлягають регуляції, – Герасим'юк
Telegram може заблокувати в Україні доступ до деяких каналів Telegram може заблокувати в Україні доступ до деяких каналів
В Telegram з’явився редактор для створення стікерів В Telegram з’явився редактор для створення стікерів
Чим небезпечний Telegram? Роз’яснення Центру стратегічних комунікацій Чим небезпечний Telegram? Роз’яснення Центру стратегічних комунікацій