USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Telegram запускає власну валюту Stars

Витратити Stars можна буде на цифрові продукти
Telegram Stars

Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Засновник Telegram Павло Дуров оголосив про запуск внутрішньої валюти у месенджері. Вона буде використовуватись для оплати послуг у мінідодатках. Про це він повідомив у Telegram.

"Завдяки Telegram Stars мінідодатки тепер можуть приймати платежі за цифрові послуги, використовуючи найпростіший спосіб оплати – покупки у додатках на Android та iOS", – зазначив він.

При цьому при покупці Stars Apple і Google стягуватимуть комісію в 30%. Однак Telegram субсидуватиме рекламу, придбану за допомогою цього засобу платежів, завдяки чому комісія буде нульовою.

Витратити Stars можна буде на цифрові продукти – від електронних книг та онлайн-курсів до предметів в іграх на платформі Telegram.

Розробники мінідодатків згодом зможуть вивести зароблені "зірки" через платформу Fragment до криптовалюти Toncoin. Також внутрішню валюту можна використовувати для подальшого просування своїх додатків у Telegram.

Раніше в Telegram з’явився редактор для створення стікерів. Тепер користувачі Telegram зможуть створювати стікери не виходячи із додатка.

Створити стікер можна на основі будь-якого зображення. До нього можна додати текст, малюнок або незліченну кількість анімованих наліпок, емоджі та GIF, які вже є на платформі.

Читайте також:
У Telegram стався масштабний збій У Telegram стався масштабний збій
Google має білі листи сайтів та використовує дані з Chrome для алгоритмів пошуку, – витік документації Google має білі листи сайтів та використовує дані з Chrome для алгоритмів пошуку, – витік документації
Microsoft додала свій чат-бот Copilot на основі ШІ в Telegram Microsoft додала свій чат-бот Copilot на основі ШІ в Telegram
Альтернатива Telegram: В Україні пропонують запустити сервіс Альтернатива Telegram: В Україні пропонують запустити сервіс "Дія. Канали"