USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Telegram запускає власну валюту Stars

Витратити Stars можна буде на цифрові продукти
Telegram Stars

Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Засновник Telegram Павло Дуров оголосив про запуск внутрішньої валюти у месенджері. Вона буде використовуватись для оплати послуг у мінідодатках. Про це він повідомив у Telegram.

"Завдяки Telegram Stars мінідодатки тепер можуть приймати платежі за цифрові послуги, використовуючи найпростіший спосіб оплати – покупки у додатках на Android та iOS", – зазначив він.

При цьому при покупці Stars Apple і Google стягуватимуть комісію в 30%. Однак Telegram субсидуватиме рекламу, придбану за допомогою цього засобу платежів, завдяки чому комісія буде нульовою.

Витратити Stars можна буде на цифрові продукти – від електронних книг та онлайн-курсів до предметів в іграх на платформі Telegram.

Розробники мінідодатків згодом зможуть вивести зароблені "зірки" через платформу Fragment до криптовалюти Toncoin. Також внутрішню валюту можна використовувати для подальшого просування своїх додатків у Telegram.

Раніше в Telegram з’явився редактор для створення стікерів. Тепер користувачі Telegram зможуть створювати стікери не виходячи із додатка.

Створити стікер можна на основі будь-якого зображення. До нього можна додати текст, малюнок або незліченну кількість анімованих наліпок, емоджі та GIF, які вже є на платформі.

Читайте також:
РНБО зробила офіційну заяву про обмеження роботи Telegram РНБО зробила офіційну заяву про обмеження роботи Telegram
Українським держслужбовцям та військовим обмежили використання Telegram Українським держслужбовцям та військовим обмежили використання Telegram
Як українці поставляться до заборони Telegram, – опитування Як українці поставляться до заборони Telegram, – опитування
Буданов вважає Telegram загрозою національній безпеці України Буданов вважає Telegram загрозою національній безпеці України