USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Столтенберг проситиме членів НАТО виділяти Україні по 40 млрд євро щорічно

Саме таку суму щороку витрачають союзники по альянсу на допомогу Києву з початку війни
Єнс Столтенберг
Генсек НАТО Єнс Столтенберг
Джерело: відкриті джерела

Генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг має намір запропонувати союзникам взяти на себе зобов'язання виділяти на допомогу Україні по 40 млрд євро щорічно. Про це пише Reuters із посиланням на джерела.

За словами співрозмовника Reuters, країни НАТО з моменту повномасштабного вторгнення Росії витрачали по 40 млрд євро щорічно, і їм слід витримувати цей рівень як мінімальний гарантований обсяг допомоги, щоб забезпечити необхідну Україні передбачуваність.

На початку квітня агентство Bloomberg, також із посиланням на джерело, написало, що Столтенберг збирається запропонувати європейським країнам блоку створити фонд допомоги Україні обсягом у 100 млрд євро на п'ять років, тобто по 20 млрд на рік.

Новини за темою: З червня Україна отримуватиме до 100 тисяч снарядів на місяць у рамках "чеської ініціативи"

Генсек НАТО, на думку співрозмовника агентства, хоче, крім іншого, гарантувати стабільну допомогу Україні у  разі, якщо у США до влади повернеться Дональд Трамп і уріже допомогу від Америки.

Переговори будуть зосереджені на опрацюванні деталей пакета підтримки України, який має бути узгоджений на саміті Північноатлантичного альянсу у Вашингтоні 9–11 липня. Він також включатиме зміни в способах організації поставок зброї та боєприпасів.

Варто зазначити, останнім часом президент Володимир Зеленський заявляв, що західні союзники занадто довго ухвалюють ключові рішення про військову підтримку України. І це позначається на ситуації на фронті.

Крім того, українська сторона закликає союзників дати зелене світло на застосування західної зброї по російській території. Цього також домагається генсек НАТО, який закликав членів альянсу скасувати заборону на її використання для завдання ударів по військових цілях у Росії.

 
Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом