USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

З червня Україна отримуватиме до 100 тисяч снарядів на місяць у рамках "чеської ініціативи"

В Чехії очікують зростання обсягів снарядів для ЗСУ
Снаряди, ЗСУ

Фото ілюстративне

Джерело: Володимир Зеленський

У червні Україна почне отримувати перші снаряди в рамках "чеської ініціативи". У Празі кажуть, що зможуть забезпечити для ЗСУ від 50 до 100 тисяч боєприпасів на місяць. Про це пише "Європейська правда" з посиланням на представників Міністерства закордонних справ Чехії.

Глава МЗС країни Ян Липовський підтвердив, що ЗСУ отримають перші снаряди в рамках ініціативи найближчим часом, у червні.

"Дуже скоро будуть перші фізичні поставки в Україну, ми очікуємо їх у червні", – заявив керівник зовнішньополітичного відомства.

Тим часом урядовий спецпредставник Чехії Томаш Копечний, який відповідає за "чеську ініціативу", заявив, що очікує зростання обсягів снарядів для ЗСУ.

"Перше суттєве збільшення поставок буде в червні, воно буде в десятках тисяч – між 50 і 100 тисячами на місяць", – пояснив дипломат.

Як відомо, у середині лютого президент Чехії Петр Павел повідомив, що його країна виявила 800 тисяч артилерійських боєприпасів, які можна придбати для України. Глава чеської держави уточнював, що для цього необхідне фінансування.

Павел казав, що Прага виконуватиме роль посередника з країнами, які готові фінансувати купівлю боєприпасів для України, координуючи логістичні аспекти поставок.

На початку березня стало відомо, що союзники України зібрали кошти на закупівлю 800 тисяч снарядів для ЗСУ в межах ініціативи Чехії. 

Очікується, що перші десятки тисяч боєприпасів калібру 155 мм надійдуть в Україну на початку червня.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом