USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Страйк на кордоні: Україна переправлятиме вантажівки залізницею

Триває процес узгодження габаритів вантажів і наявності у вантажівках пального
Польський кордон
Джерело: відкриті джерела

Вантажівки, які застрягли на кордоні через страйк польських перевізників, доправлятимуть в Україну контрейлерними поїздами. Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи "Укрзалізниці" Валерій Ткачов, передає "Інтерфакс-Україна".

Він розповів, що польські митники сьогодні вдень проводили огляд тестового контрейлерного поїзда, який навантажений 23 фурами. Триває процес узгодження габаритів вантажів і наявності у вантажівках пального.

Також Ткачов підтвердив правдивість відео, яке нині поширюють у соцмережах. На ньому залізницею перевозять українські вантажівки.

"Зараз у нас стоїть навантажений поїзд на переході з "Грубешовом" (пункт пропуску на українсько-польському кордоні). У нас уже є завантажені 23 контрейлерні вагони з фурами", – сказав він.

Наразі "Укрзалізниця" чекає на результати роботи тестового контейнерного поїзда. Якщо ця ідея спрацює – фури почнуть масово переправляти поїздом.

Оператором таких вантажоперевезень залізницею буде Український державний центр транспортного сервісу "Ліски".

Що цьому передувало

6 листопада польські перевізники розпочали блокаду руху вантажівок біля трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: "Корчова – Краківець", "Гребенне – Рава-Руська", "Дорогуськ – Ягодин". Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Європейським Союзом до 30 червня 2024 року. Протестувальники хочуть, щоб угода була розірвана, а дозвільний режим перетину кордону відновили з 1 січня.

Нагадаємо, заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач заявив, що Україна виконала заходи стосовно розблокування кордону з Польщею, про які домовлялися під час тристоронніх зустрічей.

Також повідомлялося, що якщо до 10 грудня польські перевізники не припинять блокування пунктів пропуску на українсько-польському кордоні, різдвяний продуктовий кошик в Україні однозначно здорожчає.

Читайте також:
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені
Уряд продовжив бронювання від мобілізації для залізничників Уряд продовжив бронювання від мобілізації для залізничників
Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону