USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 5 3 0 0 (+1040)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

США закликають Ізраїль провести розслідування через удар по гуманітарних працівниках у Газі

Унаслідок атаки загинули сім співробітників організації World Central Kitchen
блінкен
Джерело: відкриті джерела

Держсекретар США Ентоні Блінкен прокоментував інформацію про авіаудар по співробітниках World Central Kitchen (WCK) у центральній частині Гази, унаслідок якого загинуло семеро людей. Він закликав Ізраїль до розслідування обставин атаки, пише Reuters.

"Ми говорили безпосередньо з ізраїльським урядом про цей конкретний інцидент. Ми закликали до швидкого, ретельного та неупередженого розслідування", – сказав він під час пресконференції в Парижі.

Блінкен наголосив, що гуманітарні співробітники мають бути захищені.

"Ці люди – герої, вони біжать у вогонь, а не тікають від нього. Ми не повинні допустити ситуації, коли люди, які просто намагаються допомогти своїм ближнім, самі наражаються на серйозну небезпеку", – додав він.

Тим часом прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що авіаудар був ненавмисним і "трагічним", а військові пообіцяли провести незалежне розслідування.

Удар по гуманітарних працівниках

Працівники гуманітарної місії їхали у двох броньованих автомобілях WCK і потрапили під удар, коли колона виїжджала зі складу після розвантаження понад 100 тонн гуманітарної продовольчої допомоги, привезеної в Газу морем.

Серед сімох людей, які працювали у World Central Kitchen і загинули внаслідок удару, були громадяни Австралії, Великої Британії та Польщі.

Війна в Газі

Як відомо, операція ЦАХАЛу проти бойовиків ХАМАСу продовжується з минулого року. У її межах Ізраїль розширив наземну операцію у Секторі Гази. У регіон ввели війська та техніка. За даними Сил оборони Ізраїлю, ХАМАС втратив контроль над північною частиною Сектора Гази, тому що десятки тисяч людей перейшли на південну сторону.

Згодом міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант заявив, що Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) переходить до наступного етапу наземної операції у місті Газа в Секторі Гази. За його словами, армія виявила важливі знахідки в лікарні Шифа, яку терористи ХАМАСу використовували як одну зі своїх військових баз. 

Читайте також:
Військова допомога від США дозволить Україні контрнаступати у 2025 році, – радник Байдена Військова допомога від США дозволить Україні контрнаступати у 2025 році, – радник Байдена
Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги
Російські війська зайшли на базу американських військових у Нігері Російські війська зайшли на базу американських військових у Нігері
Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя