USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Ізраїль переходить до нової фази наземної операції в Газі

Армія оборони Ізраїлю завершила захоплення західної частини міста Газа
Ізраїль військові ЦАХАЛ_4
Джерело: Міноборони Ізраїлю

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) переходить до наступного етапу наземної операції у місті Газа в Секторі Гази. Про це заявив міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант. Про це повідомляє The Times of Israel.

Міністр оборони заявив, що Армія оборони Ізраїлю виявила значні знахідки в лікарні Шифа, яку терористи ХАМАСу використовували як одну зі своїх військових баз. Відтепер ЦАХАЛ переходить до наступного етапу наземної операції в Газі, сказав Галант.

"Операція триває, і вона проводиться точно, вибірково, але дуже, дуже рішуче. Розпочався наступний етап", – уточнив міністр оборони Ізраїлю.

За його словами, Армія оборони Ізраїлю завершила захоплення західної частини міста Газа та очистила територію від будь-яких представників ХАМАСу.

Війна в Ізраїлі

На початку жовтня бойовики ХАМАСу розпочали масштабне вторгнення до Ізраїлю. Вони вбивали та викрадали як військових, так і мирних жителів. У відповідь Ізраїль оголосив військову операцію проти бойовиків "Залізні мечі". У її рамках ЦАХАЛ розширив наземну операцію у Секторі Гази. У регіон було введено війська та техніка. За даними Армії оборони Ізраїлю, ХАМАС втратив контроль над північною частиною Сектору Гази, тому що десятки тисяч людей перейшли на південну сторону.

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль вступив у довгу та важку війну, перший етап якої вже завершується знищенням більшості бойовиків, які проникли в країну. За його словами, уряд ухвалив рішення припинити постачання електроенергії, палива та товарів у Сектор Гази. Своєю чергою радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що війна між Ізраїлем і ХАМАСом може перерости у ширший регіональний конфлікт.

ХАМАС планував масштабну війну проти Ізраїлю, готував другий масований напад

Бойовики ХАМАСу мали намір розв'язати велику війну проти Ізраїлю, про що свідчать доповіді спецслужб. За допомогою робітників із Сектору Гази, які працювали в Ізраїлі, терористична група отримувала інформацію про місця, які пізніше зазнали нападу з боку ХАМАСу.

Під час ретельного планування нападу 7 жовтня терористичне угруповання ХАМАС збирало певні відомості від різноробочих із Гази, яким дозволялося щодня в'їжджати в Ізраїль на роботу.

Читайте також:
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
ЦАХАЛ взяв під контроль палестинську сторону КПП ЦАХАЛ взяв під контроль палестинську сторону КПП "Рафах"
Ізраїль відмовляється від застарілих Patriot, проте навряд чи передасть їх Україні, – аналітики Ізраїль відмовляється від застарілих Patriot, проте навряд чи передасть їх Україні, – аналітики
Ізраїль у рамках відповіді на атаку 14 квітня завдав ударів по Ірану Ізраїль у рамках відповіді на атаку 14 квітня завдав ударів по Ірану