USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35
Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

Сенат США проголосував за заборону імпорту російського урану

Документ вже відправлено на підпис президенту Байдену
Конгрес США

Конгрес США

Джерело: відкриті джерела

У Сенаті Сполучених Штатів проголосували за проєкт закону про заборону імпорту збагаченого урану з РФ, його вже передали на підпис американському президенту. Про це повідомляє Bloomberg.

Документ забороняє імпорт у Сполучені Штати збагаченого урану з Росії через 90 днів після набуття чинності. При цьому дозволяються тимчасові винятки до січня 2028 року.

Зазначимо, що в Конгресі передбачили виділення 2,7 млрд доларів, які спрямують на розвиток уранової галузі США за умови введення обмежень на імпорт сировини з Росії.

Новини за темою: Росіяни можуть отримати тактичні переваги, поки Україна чекає допомогу від США, – ISW

Як заявляли в Міністерстві енергетики Сполучених Штатів Америки, Росія є головним іноземним постачальником збагаченого урану: це приносить російській економіці приблизно один мільярд доларів на рік.

На думку експертів, заміщення цих поставок може призвести до збільшення вартості збагаченого урану на 20%.

Варто нагадати, що вчора уряд Сполучених Штатів Америки дозволив проводити операції з російськими банками для розрахунків у сфері енергетики. Заборона на операції знята до 1 листопада 2024 року, також можливе продовження дозволу, йдеться в ліцензії, виданій Міністерством фінансів США.

Пов'язаними з енергетикою будуть вважатися трансакції, що стосуються видобутку, виробництва, перероблення, зрідження, транспортування або купівлі нафти та інших енергоресурсів, включаючи ЗПГ, деревину, вугілля та уран.

Читайте також:
США оголосили новий пакет військової допомоги Україні. У ньому боєприпаси, бронетехніка та засоби ППО США оголосили новий пакет військової допомоги Україні. У ньому боєприпаси, бронетехніка та засоби ППО
Meta потрапить під суд у США за залежність підлітків від Facebook та Instagram Meta потрапить під суд у США за залежність підлітків від Facebook та Instagram
Байден заявив, що США готові до переговорів з РФ, Китаєм та КНДР для зменшення ядерної загрози Байден заявив, що США готові до переговорів з РФ, Китаєм та КНДР для зменшення ядерної загрози
Unilever повністю вийшов з ринку РФ Unilever повністю вийшов з ринку РФ