USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Сенат США проголосував за заборону імпорту російського урану

Документ вже відправлено на підпис президенту Байдену
Конгрес США

Конгрес США

Джерело: відкриті джерела

У Сенаті Сполучених Штатів проголосували за проєкт закону про заборону імпорту збагаченого урану з РФ, його вже передали на підпис американському президенту. Про це повідомляє Bloomberg.

Документ забороняє імпорт у Сполучені Штати збагаченого урану з Росії через 90 днів після набуття чинності. При цьому дозволяються тимчасові винятки до січня 2028 року.

Зазначимо, що в Конгресі передбачили виділення 2,7 млрд доларів, які спрямують на розвиток уранової галузі США за умови введення обмежень на імпорт сировини з Росії.

Новини за темою: Росіяни можуть отримати тактичні переваги, поки Україна чекає допомогу від США, – ISW

Як заявляли в Міністерстві енергетики Сполучених Штатів Америки, Росія є головним іноземним постачальником збагаченого урану: це приносить російській економіці приблизно один мільярд доларів на рік.

На думку експертів, заміщення цих поставок може призвести до збільшення вартості збагаченого урану на 20%.

Варто нагадати, що вчора уряд Сполучених Штатів Америки дозволив проводити операції з російськими банками для розрахунків у сфері енергетики. Заборона на операції знята до 1 листопада 2024 року, також можливе продовження дозволу, йдеться в ліцензії, виданій Міністерством фінансів США.

Пов'язаними з енергетикою будуть вважатися трансакції, що стосуються видобутку, виробництва, перероблення, зрідження, транспортування або купівлі нафти та інших енергоресурсів, включаючи ЗПГ, деревину, вугілля та уран.

Читайте також:
США виділяють новий пакет допомоги Україні на понад два мільярда доларів, є й ракети для ППО США виділяють новий пакет допомоги Україні на понад два мільярда доларів, є й ракети для ППО
Китай з Росією розробляють безпілотник схожий на Shahed Китай з Росією розробляють безпілотник схожий на Shahed
Американські науковці розробили біонічний протез ноги, яким може керувати мозок Американські науковці розробили біонічний протез ноги, яким може керувати мозок
Верховний суд США частково визнав імунітет Трампа в рамках справи про штурм Капітолія Верховний суд США частково визнав імунітет Трампа в рамках справи про штурм Капітолія