USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

США роздумують над збільшенням стратегічної ядерної зброї

Таке рішення можуть ухвалити для стримування РФ
ядерна зброя
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Сполучені Штати в найближчі роки можуть збільшити розгортання стратегічної ядерної зброї, щоб стримувати зростаючі загрози з боку супротивників. Про це заявив старший помічник Білого дому Пранай Вадді, передає Reuters.

Він нагадав, що російський диктатор Володимир Путін заявляв, що міг би розгорнути звичайні ракети на відстані ураження Сполучених Штатів і їхніх європейських союзників, якщо вони дозволять Україні вдарити глибше по Росії західною зброєю далекого радіусу дії, але передумав.

Вадді наголосив, що Сполучені Штати залишаються відданими міжнародному контролю над озброєннями та режимам нерозповсюдження, спрямованим на обмеження поширення ядерної зброї.

"У найближчі роки ми можемо досягти точки, коли буде потрібно збільшення поточної кількості розгорнутих засобів... Ми повинні бути повністю готові до виконання, якщо президент прийме таке рішення... Якщо цей день настане, це призведе до рішучості, що потрібно більше ядерної зброї для стримування наших супротивників і захисту американського народу, наших союзників і партнерів", – сказав він.

Ядерний шантаж РФ

Нагадаємо, що під контролем російських окупантів з березня 2022 року перебуває Запорізька атомна електростанція. З того часу через російські навмисні обстріли АЕС залишилася фактично відрізаною від енергомережі, тому майже всі реактори були переведені у режим "холодного зупину". Однак при цьому в режимі "гарячого зупину" перебував п'ятий енергоблок, який підтримував життєдіяльність станції.

Також Росія часто погрожує застосуванням ядерної зброї у війні проти України й навіть почала відповідні навчання. РФ наразі має лише 75 ядерних боєзарядів під балістичні ракети 9М723 та 20 боєголовок до крилатих ракет 9М728/729 до комплексу "Іскандер".

Читайте також:
США виділяють новий пакет допомоги Україні на понад два мільярда доларів, є й ракети для ППО США виділяють новий пакет допомоги Україні на понад два мільярда доларів, є й ракети для ППО
Китай з Росією розробляють безпілотник схожий на Shahed Китай з Росією розробляють безпілотник схожий на Shahed
Американські науковці розробили біонічний протез ноги, яким може керувати мозок Американські науковці розробили біонічний протез ноги, яким може керувати мозок
Верховний суд США частково визнав імунітет Трампа в рамках справи про штурм Капітолія Верховний суд США частково визнав імунітет Трампа в рамках справи про штурм Капітолія