USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька

Росіяни продовжують штурмувати в Часовому Ярі
Часів Яр
Джерело: відкриті джерела

Російська армія не припиняє наступ у Часовому Ярі. Однак після відходу ЗСУ з мікрорайону Канал акцент зміщується ближче до Торецька. Про це в ефірі телемарафону заявив спікер оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назар Волошин.

Він розповів, що минулої доби Сили оборони зупинили 11 атак, до цього – 9 атак. Сьогодні противник продовжує намагатися витіснити захисників у напрямку Часового Яру, Іванівського та в районі Кліщіївки.

"Обстановка знаходиться під контролем Сил оборони. Основна маса обстрілів припадає якраз на південну частину Часового Яру. На цьому напрямі проведено 32 ворожі штурми, на місто – 5. Активно працювала ворожа авіація, проте акцент зміщується ближче до Торецького напрямку", – уточнив Волошин.

Втрати РФ у битві за Часів Яр

Навесні цього року окупанти активно почали наступати на Часів Яр у Донецькій області. Днями на Forbes вийшов матеріал з оцінками експертів про те, що російські війська захопили мікрорайон Канал у Часовому Яру ціною втрати 99 тисяч убитих і поранених військових.

За словами Волошина, цифра близька до реальності у тому плані, що експерти та аналітики приписали її всій лінії бойового зіткнення на сході за три місяці.

Зокрема, у зоні відповідальності "Хортиці" ворожі втрати склали:

  • квітень – понад 24 тисячі
  • травень – майже 26 тисяч
  • червень – майже 32 тисячі.

"Я не стану сперечатися з експертами. Але щодо Часового Яру цифра надто велика. Там цифра за весь час активної ворожої операції зі знищення мікрорайону Канал складає близько 5 тисяч... особового складу російського було знищено, поховано у посадках", – додав Волошин.

Яке стратегічне значення у війні для РФ має Часів Яр

Часів Яр розташований на стратегічній висоті. Далі на захід лежать критично важливі міста – Костянтинівка, Краматорськ, Слов’янськ і Покровськ. Вони опиняться під загрозою окупації, якщо військам Кремля вдасться перебратися через горб у Часовому Ярі.

У квітні цьогоріч президент України Володимир Зеленський заявив, що до 9 травня російська армія планує захопити Часів Яр Донецької області. Однак план росіян не справдився.

Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід