USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Туреччина пропонує "платформу миру" для припинення війни в Україні

Глава турецького МЗС вважає, що війну час закінчувати дипломатичним шляхом
Міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан
Міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан
Джерело: відкриті джерела

Міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан заявив, що для того, щоб покласти край російсько-українській війні, потрібно створити "платформу миру". Для цього пропонує залучити максимум країн, повідомляє haber7.com.

Свою заяву Фідан зробив на неформальному засіданні ради міністрів закордонних справ Організації тюркських держав. Зокрема, він заявив, що мирні зусилля "мають бути поширені на ширшій основі, щоб покласти край війні".

"Необхідно створити платформу миру, яка запобігатиме поглибленню поляризації, матиме високу якість участі та представництва і віддаватиме пріоритет дипломатії", - додав він.

Саміт миру

Україна вже ініціювала глобальну платформу і в середині червня провела перший Саміт миру, який пройшов у Швейцарії. Станом на сьогодні підсумкове комюніке підтримали понад 80 країн, зокрема Туреччина.

За підсумками першого саміту країни будуть працювати у групах щодо окремих питань досягнення миру в Україні. І коли план дій для цього буде готовий, а "кожен крок – пропрацьованим", може відбутися наступний саміт.

Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід