USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 2 1 9 0 (+1200)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

В Україні в кожній області на день скасують графіки відключень. Для чого і як це вплине на графіки?

Це робитимуть, аби побачити поведінку споживачів при наявності електроенергії і, відповідно, можливо, скоригувати графіки
вимкнення
Графік проведення випробувань "Укренерго" щодо реального споживання електроенергії при її наявності.
Джерело: Телеграм-канал "Укренерго"

Протягом 9–24 липня в Україні по черзі будуть скасовувати обмеження електропостачання. Про це повідомляє "Укренерго" і пояснює, що це робитимуть, аби побачити поведінку споживачів при наявності електроенергії і, відповідно, можливо, скоригувати графіки.

Аналіз отриманих даних нібито дозволить забезпечити більш рівномірний та коректний розподіл електроенергії. Також очікують отримати дані про те, де передусім потрібно реалізувати проєкти з децентралізованої генерації, підвищуючи стійкість енергосистеми до російських атак.

Відтак протягом двох тижнів для областей по черзі зніматимуть обмеження споживання. У тих областях, де виміри не проводитимуть, обмеження можуть бути змінені.

Графік зняття обмежень за областями нині такий:

9 липня: Дніпропетровська область;

10 липня: м. Київ;

11 липня: Київська, Хмельницька області;

12 липня: Донецька, Чернігівська, Одеська області;

16 липня: Запорізька, Вінницька, Рівненська області;

18 липня: Волинська, Львівська, Чернівецька області;

19 липня: Тернопільська, Полтавська, Херсонська, Закарпатська області;

23 липня: Черкаська, Харківська, Миколаївська області;

24 липня: Житомирська, Івано-Франківська, Сумська, Кіровоградська області.

В інших, яких немає у списку, обмеження будуть діяти згідно з графіками. Варто також памʼятати, що проведення вимірів і відповідно відмови від відключень можуть переносити через обстріли або за значного дефіциту потужностей. 

Що стосується полегшення ситуації з відключеннями, то вона очікується ближче до серпня. Але загалом, графіки з нами на довго. Прогнози по відсутності світла в оселях взимку різняться в залежності від можливого стану генерації та передачі, що повʼязано із російськими обстрілами та руйнуваннями інфраструктури. Говорять, що ситуація може погіршитися, якщо на додачу до дефіциту генерації буде проблема з можливістю передавати електрику. 

Читайте також:
У Київській області у робочий режим переведуть усі пункти незламності У Київській області у робочий режим переведуть усі пункти незламності
Молдова готова постачати електроенергію в Україну, - заява Молдова готова постачати електроенергію в Україну, - заява
Скасовуючи графіки в одних областях, їх будуть посилювати для інших. Яка необхідність перевірок енергосистеми і як їх будуть проводити? Скасовуючи графіки в одних областях, їх будуть посилювати для інших. Яка необхідність перевірок енергосистеми і як їх будуть проводити?
Взимку може не бути світла по 12 годин на добу, – прогноз гендиректора Yasno Взимку може не бути світла по 12 годин на добу, – прогноз гендиректора Yasno