USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

США попереджають Україну про вирішальний момент у війні, – The Washington Post

У Сполучених Штатах планують затвердити ще 10 мільярдів доларів прямої бюджетної допомоги Києву
Байден

Джо Байден

Джерело: відкриті джерела

Американські чиновники кажуть, що настав вирішальний момент для України, щоб змінити траєкторію війни і досягти значних успіхів на полі бою. Про це повідомляє американська газета The Washington Post із посиланням на джерела.

Чиновники адміністрація Байдена вважають, що критичний момент вже настане цієї весни, коли очікується, що Росія розпочне наступ, а Україна розпочне контрнаступ, намагаючись повернути втрачені території (хоча генсек НАТО заявляв, що російський наступ вже почався). 

Адміністрація Байдена також працює з Конгресом, щоб затвердити ще 10 мільярдів доларів прямої бюджетної допомоги Києву, оголосить ще один великий пакет військової допомоги та запровадить нові санкції проти Кремля.

Про критичний характер наступних кількох місяців уже прямо повідомили Києву високопосадовці Байдена, зокрема заступник радника з національної безпеки Джон Файнер, заступник держсекретаря Венді Шерман та заступник міністра оборони Колін Каль, які відвідали Україну минулого місяця.

Директор ЦРУ Вільям Бернс прибув до країни за тиждень до них і поінформував президента Володимира Зеленського про свої очікування щодо військових планів Росії найближчими місяцями та наголосив на невідкладності моменту.

Новини за темою: Війна в Україні – "випробування століття" для США і світу: Основне із виступу Байдена у Конгресі

Влада США каже, що готова підтримувати Україну якомога довше, при цьому вона попереджає, що до літа Київ вичерпає поточний пакет американської допомоги, після цього вирішити конфлікт політичним шляхом буде важко.

В той же час Байден та його помічники прагнуть уникнути будь-яких ознак "дезертирства" чи послаблення рішучості західних союзників напередодні річниці 24 лютого, сподіваючись дати зрозуміти Путіну, що підтримка України не слабшає. Але деякі аналітики попереджають, що ні Росія, ні Україна навряд чи отримають вирішальну військову перевагу в найближчому майбутньому.

Скільки допомоги США надають Україні

Від початку російської агресії Сполучені Штати надали українській армії озброєння на суму понад 20 мільярдів доларів. США – найбільший іноземний донор українського бюджету.

Загальна сума міжнародної допомоги, яка надійшла до бюджету України з 24 лютого, перевищила 28 млрд доларів. Підсумовуємо військову допомогу від Сполучених Штатів та загальну – від країн та міжнародних організацій.

Читайте також:
США готують найбільший пакет військової допомоги Україні на 6 мільярдів доларів, – ЗМІ США готують найбільший пакет військової допомоги Україні на 6 мільярдів доларів, – ЗМІ
США мають можливість забезпечити підтримку України впродовж 2024 року, – Салліван США мають можливість забезпечити підтримку України впродовж 2024 року, – Салліван
США вже таємно доправили ATACMS до України США вже таємно доправили ATACMS до України
Ракети для ППО і HIMARS та бронетехніка: Повний список озброєння, яке отримає Україна від США найближчим часом Ракети для ППО і HIMARS та бронетехніка: Повний список озброєння, яке отримає Україна від США найближчим часом