USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 3 4 0 0 (+1260)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Війна в Україні – "випробування століття" для США і світу: Основне із виступу Байдена у Конгресі

Байден заявив, що Сполучені Штати очолили глобальну коаліцію допомоги Україні й продовжують підтримувати наш народ
Байден

Джо Байден

Джерело: відкриті джерела

Президент США Джо Байден виступив у Конгресі перед представниками обох палат із традиційною щорічною промовою "Про стан держави" (State of the Union). Виступ був тривалим – понад годину. Переважну більшість часу американський лідер приділив внутрішній політиці Сполучених Штатів, однак не забув і про війну в Україні.

Байден про війну в Україні

Відзначимо, що однією з почесних гостей під час виступу президента США перед Конгресом стала посол України у Сполучених Штатах Америки Оксана Маркарова.

"Ми протистоїмо агресії Путіна. Ми стали з українським народом. Сьогодні ввечері до нас знову приєднується посолка України у Сполучених Штатах. Вона уособлює не лише свою націю, а й мужність свого народу. Посолка тут. Підніміться, будь ласка, щоб ми всі могли вас побачити. Ми будемо з вами стільки, скільки потрібно", – сказав президент США.

Читайте також:
На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду
Обмін полоненими Обмін полоненими "всіх на всіх" можна провести до завершення війни, - Зеленський
"Обмежено придатних" більше не буде: Що робити, якшо ви маєте такий статус
Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги