USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 3 4 0 0 (+1260)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

США мають можливість забезпечити підтримку України впродовж 2024 року, – Салліван

Адміністрація Сполучених Штатів Америки має достатньо ресурсів для підтримки України
Салліван

Радник з національної безпеки США Джейк Салліван

Джерело: відкриті джерела

Сполучені Штати Америки мають достатньо ресурсів, щоб підтримувати Україну впродовж 2024 року. Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван.

"Я дійсно очікую, що з тією кількістю ресурсів, які ми маємо зараз, ми можемо продовжувати забезпечувати Україну тим, що їй потрібно, впродовж 2024 року", – сказав він у відповідь на запитання журналістів.

Також додав, що через затримку з американською допомогою Україна була змушена заощаджувати боєприпаси, унаслідок чого втратила деякі території на сході країни.

Допомога Україні від США

Нагадаємо, що Сенат Сполучених Штатів Америки схвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню в розмірі 95,2 млрд доларів. З них понад 60 млрд доларів передбачено для України.

Президент США Джо Байден підписав документ 24 квітня, після чого Пентагон оголосив про виділення пакета військової допомоги Україні на суму 1 млрд доларів. До нього увійдуть засоби ППО, артилерійські снаряди, бронетехніка, протитанкова зброя.

Новини за темою: США вже таємно доправили ATACMS до України
Читайте також:
МВС Росії оголосило в розшук Зеленського, Порошенка і генерала ЗСУ: У МЗС України вже відреагували МВС Росії оголосило в розшук Зеленського, Порошенка і генерала ЗСУ: У МЗС України вже відреагували
Напередодні Великодня СБУ попереджає про спроби РФ створити конфлікти серед релігійних громад України Напередодні Великодня СБУ попереджає про спроби РФ створити конфлікти серед релігійних громад України
На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду
Обмін полоненими Обмін полоненими "всіх на всіх" можна провести до завершення війни, - Зеленський