USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Справа Віталія Кропачова: Бізнесмену продовжили строки тримання під вартою без права внесення застави

Бізнесмен пробуде під вартою ще 60 діб - до 8 вересня цього року
Кропачов_6

Віталій Кропачов

Джерело: UWN

Суддя Печерського районного суду міста Києва задовольнила клопотання сторони обвинувачення у справі ТОВ "Краснолиманське" щодо продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою бізнесмену Віталію Кропачову. Трансляцію суду вів телеканал ТАК TV.

Так, слідча суддя продовжила строки тримання під вартою для Кропачова ще на 60 діб - до 8 вересня цього року.

Разом з тим, бізнесмену НЕ визначили альтернативний запобіжний захід у вигляді застави.

Зауважимо, що трьом підозрюваним у справ ТОВ "Краснолиманське" дали можливість вийти під заставу.

Наприклад, Олексію Райчеву – головному інженеру ДП ВК "Краснолиманська" призначили заставу розміром в 151 млн 400 тисяч гривень. 

А представниці "Укрдонінвесту" Олені Даниленко призначили заставу у розмірі 272 млн 520 тис. гривень.

Бухгалтер ТОВ "Краснолиманське" Світлана Серебрянська може вийти під заставу розміром у 100 млн гривень.

Додамо, що судді продовжили їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 8 вересня цього року.

Справа Кропачова

ДБР звинуватило бенефіціарного власника ТОВ "Краснолиманське" Віталія Кропачова, довірену особу бізнесмена, директора ТОВ "Краснолиманське" та головного бухгалтера ТОВ "Краснолиманське" у нібито створенні так званої злочинної групи та у нібито завданні державі шкоди на 2 млрд гривень.

Сам Кропачов відкидає всі звинувачення та заявляє, що жодних правових підстав для кримінальної справи немає. Адвокати бізнесмена стверджують, що його затримання відбулося із порушеннями. До того ж, за словами одного з адвокатів, Олександра Салазського, Віталію Кропачову було обрано запобіжний захід без можливості внесення застави за обвинуваченням в економічному злочині, "що само по собі є нонсенсом". 

Інший адвокат, Юрій Сухов, вважає, що справа проти Віталія Кропачова не має нічого спільного із законом. Він підтримав свого колегу, зазначивши, що рішення, згідно з яким особу, яка, ймовірно, вчинила економічний злочин, утримувати під вартою – виглядає абсурдним.

Адвокати переконані, що у справі ТОВ "Краснолиманське" першочерговою метою було затримати весь менеджмент групи компанії, аби заблокувати її діяльність.

5 червня відбувся розгляд апеляційної заяви адвокатів бізнесмена щодо зміни запобіжного заходу Кропачову. Київський апеляційний суд апеляцію не задовольнив. Адвокат бізнесмена Олександр Салазський в коментарі ТАК TV пояснив, що тепер Віталій Кропачов перебуватиме під вартою щонайменше до середини липня.

Ще важливо

Зауважимо, нині відомо, що працівники ДБР можуть бути причетні до фальсифікації документів у справі ТОВ "Краснолиманське" та Віталія Кропачова. Кримінальне провадження за цим фактом вже відкрито

Однак це не завадило слідчому судді Печерського районного суду продовжити строки досудового розслідування у справі ТОВ "Краснолиманське" відразу до дев'яти місяців. Адвокати підозрюваних у справі пояснюють в коментарі ТАК TV, що йдеться виключно про строки досудового розслідування. Питання щодо продовження чи зміни запобіжного заходу щодо кожного з підозрюваних розглядатиметься окремо.

Читайте також:
Україна налаштована на співпрацю з МВФ і готова створити новий суд Україна налаштована на співпрацю з МВФ і готова створити новий суд
Справа Віталія Кропачова: Бізнесмена залишили в СІЗО до початку листопада без права внесення застави Справа Віталія Кропачова: Бізнесмена залишили в СІЗО до початку листопада без права внесення застави
Справа ТОВ Справа ТОВ "Краснолиманське": Двом підозрюваним у справі продовжили запобіжний захід
Мільйонні зловживання на закупівлі консервів під час війни: Судитимуть посадовців Одеської ОВА Мільйонні зловживання на закупівлі консервів під час війни: Судитимуть посадовців Одеської ОВА