USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Співпрацював зі спецслужбами РФ. Суд засудив мешканця Дніпропетровської області до 15 років ув'язнення

Зрадник передавав ворогові дані про військові та інфраструктурні об'єкти регіону
Суд
Джерело: відкриті джерела

Зрадника з Дніпропетровської області, який співпрацював із ФСБ Росії, засудили до 15 років ув'язнення. Про це інформує пресслужба СБУ.

"Служба безпеки зібрала беззастережні докази вини ще одного агента ФСБ, який проводив розвідувально-підривну діяльність у Дніпропетровській області", – йдеться у повідомленні.

Там розповіли, що російський поплічник відправляв ворогові координати об'єктів дорожньо-транспортної інфраструктури та соціальних установ, у тому числі шкіл та коледжів. Ця інформація була потрібна загарбникам для підготовки нових повітряних атак на українське місто.

Зловмисником виявився місцевий житель, який раніше працював на одному із найпотужніших промислових гігантів регіону. У травні минулого року кадровий співробітник 5-ї служби ФСБ дистанційно залучив його до негласної співпраці.

Новини за темою: СБУ оголосила підозру депутату держдуми РФ, який вважається куратором окупованої Херсонщини

Мешканець Дніпропетровської області їздив містом та проводив приховану фотофіксацію інфраструктури. Потім "звіт" він відправляв у ФСБ у вигляді відміток на електронних картах, медіафайлів з прив'язкою до місцевості та докладним описом об'єктів із прилеглою територією.

Під час обшуків у зрадника вилучили телефон на місці злочину.

Раніше

Контррозвідка Служби безпеки України нейтралізувала розгалужену агентурну мережу ФСБ у результаті масштабної спецоперації у Харківській та Донецькій областях.
 
Також ми писали, що правоохоронці викрили двох агентів ФСБ, які проводили розвідувально-підривну діяльність на Київщині та Запоріжжі. 
Читайте також:
Здав позиції ЗСУ на Донеччині: Митрополит Святогірської лаври отримав підозру Здав позиції ЗСУ на Донеччині: Митрополит Святогірської лаври отримав підозру
Суд визнав наявність російського громадянства у експосадовиці Мін’юсту, яку раніше викрила СБУ Суд визнав наявність російського громадянства у експосадовиці Мін’юсту, яку раніше викрила СБУ
В Одесі затримали рецидивіста, який наводив російські ракети на будівлі СБУ та прокуратури, щоб помститися за судимість В Одесі затримали рецидивіста, який наводив російські ракети на будівлі СБУ та прокуратури, щоб помститися за судимість
Українці найбільше серед європейських країн готові воювати за свою країну Українці найбільше серед європейських країн готові воювати за свою країну