USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

SpaceX запустила перші супутники Starlink із прямим підключенням до смартфонів

Це допоможе розвитку глобального зв’язку й усуненню "мертвих" зон
SpaceX
SpaceX
Джерело: Вікіпедія

SpaceX запустила перші супутники Starlink із функцією Direct to Cell, тобто прямим підключенням до смартфонів. Про це йдеться у повідомленні компанії.

Зазначається, що ці технології сприятимуть розвитку глобального звʼязку і допоможуть усунути "мертві" зони.

"Це дозволить смартфонам мати зв’язок у будь-якій точці планети. Кожен промінь може підтримувати лише близько 7 Мбіт. Отже, це відмінне рішення для місць без покриття стільникової мережі, але воно не складе конкуренцію існуючим наземним стільниковим мережам", – написав Ілон Маск у себе в соцмережі X.

Як ідеться на офіційному сайті Starlink, супутники із функцією Direct to Cell забезпечують повний доступ до текстових повідомлень, дзвінків і перегляду вебсторінок, де б ви не були – на суші, озерах чи прибережних водах.

Також там додають, що Direct to Cell підключатиме пристрої IoT із загальними стандартами LTE.

"Не потрібно змінювати апаратне забезпечення, мікропрограму чи спеціальні програми, що забезпечує плавний доступ до тексту, голосу та даних", – уточнюють у компанії.

Надсилати текстові повідомлення користувачі зможуть вже з 2024-го, а з 2025 року нова технологія підтримуватиме голосові дзвінки та перегляд вебсторінок.

Новини за темою: Космічний туризм: SpaceX відправила на МКС трьох людей. Серед них – жінка з Саудівської Аравії

Раніше SpaceX запустила космічний корабель Starship за допомогою найбільшої в історії ракети-носія.

Читайте також:
Чиновники з Кабміну, оборонпрому і мерії Києва мають елітне майно в Дубаї, - розслідування Чиновники з Кабміну, оборонпрому і мерії Києва мають елітне майно в Дубаї, - розслідування
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки
Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time