USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Службова недбалість чи розкрадання бюджету? У Києві на будівництві Подільського мостового переходу недорахувалися 24 млн гривень

Підозру у службовій недбалості оголошено заступнику директора комунального підприємства
Подільський мостовий перехід у Києві
Подільський мостовий перехід у Києві
Джерело: Поліція Київської області

На будівництві нещодавно відкритого в Києві Подільського мостового переходу викрито збитки на 24 млн гривень. Про це повідомляє поліція Києва.

"Викрили чергову схему розкрадання бюджетних коштів на будівництві Подільського мостового переходу", – йдеться в дописі.

Підозру у службовій недбалості оголошено заступнику директора комунального підприємства "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва". У рамках досудового розслідування правоохоронці встановили, що у червні цього року підозрюваний отримав від генпідрядної та підрядних організацій акти прийому виконаних будівельних робіт та підписав їх, не пересвідчившись у відповідності обсягів витрат на експлуатацію будівельних машин.

Проведена надалі судово-будівельна технічна експертиза підтвердила завищення витрат на оренду спеціальної техніки. За попередніми висновками, сума збитків столичному бюджету сягає 24 мільйони гривень. Це вже друга підозра, яку отримав указаний посадовець. У вересні поточного року йому вже вручили підозру за цією ж статтею – тоді, внаслідок необґрунтовано завищених цін на пісок будівництво "подорожчало" на 6,5 мільйонів гривень.

Новини за темою: У Києві закриють на ремонт ще одну ділянку метро

Нагадаємо, правоохоронці почали розслідування після підтоплення тунелів Київського метрополітену за фактом службової недбалості. 8 грудня 2023 року столична влада оголосила про зупинку руху поїздів на відрізку між станціями "Либідська" та "Деміївська" Оболонсько-Теремківської лінії метро.

Раніше ми повідомляли, що у Києві частково може закритися червона гілка метро. Це пов'язано з аварійним станом моста Метро та необхідністю провести ремонтні роботи. А в Київській міській державній адміністрації заявили, що наступного року у столиці будуть виконуватися роботи з підсилення опор мосту Метро. Але на роботу метрополітену це не вплине.

Читайте також:
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"
Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки
Готель Готель "Україна" у центрі Києва виставили на продаж: Початкова ціна стартує з понад мільярда гривень
Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі