USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Слідом за Нігером. У ще одній африканській країні військові заявили про захоплення влади

Путчисти оголосили про скасування результатів голосування на виборах президента, а також про розпуск усіх державних установ
Силовики в Габоні
Джерело: відкриті джерела

У Габоні група офіцерів на телебаченні заявила про захоплення влади. Це сталося за кілька хвилин після оголошення про переобрання чинного президента Алі Бонго, інформує Reuters.

"Від імені народу Габону і гаранта захисту інститутів CTRI (Комітет з переходу і відновлення інститутів, – ред.) вирішив захистити мир, поклавши кінець чинному режиму", – сказав один з офіцерів в ефірі телеканалу Gabon 24.

Він оголосив, що результати голосування скасовано, кордони закрито, а всі державні установи країни припинили роботу: "Усі інститути республіки розпущено: зокрема, уряд, Сенат, Національні збори, Конституційний суд, Економічну, Соціальну та Екологічну раду та Виборчу раду Габону".

Одразу після цього в столиці країни Лібревілі чули гучні звуки стрілянини.

Як повідомляють африканські ЗМІ, на вулиці Габону вийшли люди і зустрічають силовиків оплесками.

У разі успіху цей переворот стане восьмим у Західній та Центральній Африці з 2020 року.

Варто зазначити, що останній переворот на африканському континенті стався наприкінці липня в Нігері, коли військова хунта захопила контроль над цією західноафриканською країною.

Наразі незрозуміло, де саме перебуває переобраний президент Габону. Також зазначимо, що в країні зараз спостерігаються перебої з інтернетом, що обмежує інформування про ситуацію в Габоні.

Президентство Бонго

У середу виборча комісія Габону заявила, що Бонго переміг на президентських виборах, набравши 64,27% голосів, після тривалих загальних виборів, які опозиція назвала сфальсифікованими.

Як відомо, Алі Бонго змінив свого батька Омара Бонго, який помер від зупинки серця під час лікування від раку кишківника в іспанській клініці 2009 року після 42 років перебування на посаді.

Таким чином, сім'я Бонго правила Габоном 56 років.

Читайте також:
Незаконно отримав понад 2,6 млн грн нібито як військовополонений: Перед судом постане правоохоронець з Луганщини Незаконно отримав понад 2,6 млн грн нібито як військовополонений: Перед судом постане правоохоронець з Луганщини
ВСП провела перевірку в 59-ій бригаді, як і просила ВСП провела перевірку в 59-ій бригаді, як і просила "Пташка": Частину командування притягнули до відповідальності
В Одесі чоловік “прокотив” співробітника ТЦК на капоті: Що кажуть у військкоматі В Одесі чоловік “прокотив” співробітника ТЦК на капоті: Що кажуть у військкоматі
Неписані, але важливі правила: Що робити та як віддати шану, якщо бачиш траурний кортеж Неписані, але важливі правила: Що робити та як віддати шану, якщо бачиш траурний кортеж "На щиті"