USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Сім годин без світла, дві – зі світлом: У Києві найгірша ситуація з електроенергією

В Україні катастрофічно не вистачає електроенергії
Електроенергія
Джерело: відкриті джерела

Найгірша ситуація зі світлом наразі в Києві. Про це повідомив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук під час KIEF Talks.

За його словами, причина в тому, що в столиці багато обʼєктів критичної інфраструктури. Зараз світло в Києві подається за графіком: сім годин – без світла, дві години – зі світлом.

Також Сахарук пояснив, що на сході України ситуація зі світлом гірша, ніж на заході. Це повʼязано із тим, що росіяни знищили частину розподільчих станцій і зараз неможливо передати достатній обсяг енергії з АЕС на заході на схід.

Водночас голова "Укренерго" Володимир Кудрицький анонсував, що на наступному тижні дефіцит електрики тимчасово буде меншим, оскільки енергоблоки вийдуть з ремонтів. Проте пізніше у ремонт підуть інші енергоблоки, і дефіцит знову збільшиться.

Що кажуть у Yasno?

Гендиректор Yasno Сергій Коваленко повідомив на своїй сторінці у Facebook, що ситуація з генерацією залишається без змін.

"Нам катастрофічно не вистачає електроенергії на наші потреби. Тому обмеження будуть. Будуть в графіках. Якщо будемо не вкладатись, то "Укренерго" буде вводити екстрені обмеження. Так, у Київі відключають трохи більше, ніж по решті регіонів. Це повʼязано в тому числі з великою кількістю критичної інфраструктури", – пояснює він.

Причина

Нагадаємо, що після російських атак по енергооб'єктах генерації електроенергії не вистачає, щоб покрити все споживання.

Тоді, коли треба збалансувати енергосистему на більшу потужність, ніж це передбачено графіком, застосовуються екстрені відключення.

Тому українці вкотре зіткнулися з графіками відключень електроенергії. Тривалі вимкнення світла, і головне – відсутність інколи мобільного зв'язку – є випробуванням для нашої психіки.

Чому ж так відбувається і як контролювати та переналаштовувати свої емоції в цьому разі – запитували в психологині й розповідали в матеріалі.

Читайте також:
Київ відновив дві третини власних генеруючих потужностей після ракетних обстрілів, - КМДА Київ відновив дві третини власних генеруючих потужностей після ракетних обстрілів, - КМДА
У Київській області у робочий режим переведуть усі пункти незламності У Київській області у робочий режим переведуть усі пункти незламності
Молдова готова постачати електроенергію в Україну, - заява Молдова готова постачати електроенергію в Україну, - заява
Скасовуючи графіки в одних областях, їх будуть посилювати для інших. Яка необхідність перевірок енергосистеми і як їх будуть проводити? Скасовуючи графіки в одних областях, їх будуть посилювати для інших. Яка необхідність перевірок енергосистеми і як їх будуть проводити?