USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Штучний інтелект вперше в історії ВПС США три години керував бойовим дроном

Випробування підтвердило доцільність розробки штучного інтелекту для програми CCA
Дрон XQ-58A Valkyrie під керуванням ШІ_1
Дрон XQ-58A Valkyrie під керуванням ШІ
Джерело: Defense Express

Штучний інтелект вперше в історії ВПС США три години керував бойовим дроном XQ-58A Valkyrie. Про це повідомляє видання Defense News.

Випробування відбулися 25 липня цього року за участі представників дослідницької лабораторії Військово-повітряних сил США на базі "Еглін" (Eglin) у штаті Флорида.

Під час тестового польоту дрон XQ-58A Valkyrie летів разом із винищувачем F-15E Strike Eagle. ВПС США в майбутньому планують використовувати ведені БПЛА з літаками шостого покоління і F-35 Lightning II.

Дрон XQ-58A Valkyrie під керуванням ШІ
Джерело: Defense Express

Льотний тест ШІ підтвердив доцільність його розробки для програми CCA. В рамках цієї програми ВПС США планують отримати тисячу ведених бойових безпілотників.

Вони працюватимуть спільно з пілотованими літаками, відволікаючи на себе ППО противника і завдаючи ударів.

Нагадаємо, ми писали, що американське космічне агентство NASA разом з компаніями IBM та HuggingFace розробляють модель штучного інтелекту, що допомагатиме науковцям відстежувати зміни клімату, стану лісів, повітря, прогнозувати врожайність с/г культур та інші екологічні аспекти.

Читайте також:
Пентагон виявив бухгалтерські помилки в допомозі для України на два мільярди доларів Пентагон виявив бухгалтерські помилки в допомозі для України на два мільярди доларів
Камала Гарріс випередила Трампа - перше опитування Камала Гарріс випередила Трампа - перше опитування
У США директор Секретної служби подала у відставку через напад на Трампа У США директор Секретної служби подала у відставку через напад на Трампа
Boeing і Boeing і "Антонов" підписали попередню угоду щодо виробництва безпілотників