USD
НБУ
41.23
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.91
Готівка
45.50
Втрати росіян: 6 7 4 2 7 0 (+1420)
USD
НБУ
41.23
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.91
Готівка
45.50

Boeing і "Антонов" підписали попередню угоду щодо виробництва безпілотників

Цей меморандум може сприяти подальшому розвитку оборонної промисловості України
ДП Антонов
Ілюстративне фото
Джерело: ANTONOV Company

Корпорація Boeing та українське державне підприємство "Антонов" підписали попередню угоду, яка може посприяти спільному виробництву безпілотників для України. Про це повідомляє Breaking Defense.

Відповідно до меморандуму, українська компанія отримала можливість здобути інженерну підтримку від Boeing. Зокрема, йдеться про навчання, логістичну підтримку і технічне обслуговування безпілотників. Серед іншого це стосується таких безпілотників як ScanEagle від Boeing.

"Раді продовжувати співпрацю з компанією "Антонов" для підтримки розвитку України та економічного зростання. Ця угода демонструє наші постійні зусилля знайти більше можливостей для співпраці з українською промисловістю", - сказав головний виконавчий директор Boeing з питань оборони Тед Колберт.

Водночас гендиректор ДП "Антонов" Євген Гаврилов додав, що цей меморандум може сприяти подальшому розвитку оборонної промисловості України.

"Угода відкриває абсолютно новий рівень можливостей для впровадження новітніх і найефективніших рішень. І це додаток до можливості майбутніх проєктів з Boeing в аерокосмічній та оборонній промисловості", - прокоментував очільник держпідприємства.

Слід зауважити, що ця угода не перша між компаніями. У 2018 році Boeing погодився надати "Антонову" запчастини для літаків, які більше не можна було закуповувати в Росії після вторгнення країни-агресорки в Крим у 2014 році. Тоді угода передбачала дозвіл українського виробника літаків відновити призупинене виробництво реактивних літаків.

Новини за темою: ДП "Антонов" перетворили на акціонерне товариство

ДП "Антонов" відкрило центр виробництва безпілотників

Зазначимо, у вересні 2023 року "Антонов" спільно з французькою компанією оголосили про виробництво безпілотника середньої висоти та великої витривалості, що несе різні датчики та озброєння залежно від місії Aarok MALE.

Тоді ж стало відомо про намір української компанії відкрити новий центр безпілотників. Йшлося про посилення розробки дронів далекої дії, щоб завдавати ударів у глиб території Росії.

Також повідомлялося, що новий центр "Антонова" проводитиме експериментальні аеродинамічні дослідження. Крім того, створюватиме повнофункціональні тренажери для навчання операторів БпЛА і розроблятиме стандарти компонентів.

Читайте також:
Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта
Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт
Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА
Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів