USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Штраф від 17 тисяч гривень: Рада розгляне пропозицію про покарання "вуличних гонщиків"

Йдеться про авто, які їздять із перевищенням допустимого рівня шуму в населених пунктах
Автоперегони в місті
Джерело: відкриті джерела

У Верховну Раду внесли законопроєкт про штрафи для водіїв авто, які їздять із перевищенням допустимого рівня шуму в населених пунктах. Про це повідомив лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія в Telegram.

Він розповів, що нардепи зареєстрували законопроєкт, який встановлює адміністративну відповідальність за їзду з перевищенням допустимого рівня шуму.

За це планують штрафувати на 17 тисяч грн, за повторне порушення – на 34 тисячі гривень із позбавленням прав до 6 місяців.

"Ще більше людей здригаються щоразу, коли чують звук роботи прямоточних глушників. І це не тільки військові. "Гонщикам" заборонено ганяти в містах під час воєнного стану. Але вони це продовжують робити, не розуміючи, що часи змінилися, сьогодні крутий той, хто носить форму, а не той, хто ганяє на світлофорах. І що гучні звуки травмують людей, які чули війну", – зазначив Арахамія.

Новини за темою: Нардепи хочуть повернути нульове розмитнення автомобілів

Водночас він додав, що автомобілі з перевищенням допустимого рівня шуму будуть заборонені тільки в населених пунктах. За межами міст і сіл, як і раніше, гонщики зможуть тренуватися і проводити змагання.

Нагадаємо, у квітні в Україні заборонили замовляти та виготовляти індивідуальні номерні знаки, що містять літери "Z" і "V", які асоціюється з повномасштабним вторгненням Росії в Україну.

Як це працюватиме, ми розповідали тут.

Читайте також:
У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ
Рада розгляне законопроєкт про економічне бронювання у серпні-вересні Рада розгляне законопроєкт про економічне бронювання у серпні-вересні
Рада пішла на канікули, однак збереться, коли треба буде проголосувати за заборону УПЦ МП Рада пішла на канікули, однак збереться, коли треба буде проголосувати за заборону УПЦ МП
Волонтер Владіміров під час війни збагатився кількома автомобілями преміум-класу та їздить на відпочинок за кордон, – розслідування Волонтер Владіміров під час війни збагатився кількома автомобілями преміум-класу та їздить на відпочинок за кордон, – розслідування