USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Волонтер Владіміров під час війни збагатився кількома автомобілями преміум-класу та їздить на відпочинок за кордон, – розслідування

За даними журналістів, він є одним із друзів чинного міського голови Києва Віталія Кличка
Олексій Владіміров
Олексій Владіміров
Джерело: Українська правда

Волонтер Олексій Владіміров під час війни веде розкішне життя та купує дорогі автомобілі. Про це йдеться в розслідуванні "Української правди".

Журналісти встановили, що Владіміров офіційно володіє збитковим столичним рестораном грузинської кухні "Сапераві". У червні минулого 2023 року чоловік придбав елітний спорткар Lamborghini Huracan, а вже за два місяці, у вересні – Range Rover останньої моделі.

Також за даними журналістів, ресторатор є одним із друзів чинного міського голови Києва Віталія Кличка. На початку повномасштабного вторгнення він у військовій формі фотографувався із мером, а в додатку Getcontact записаний як "Кличко гуманітарка", "відкат від тендеру", "Кличко. Цемент" тощо.

Більше того, він часто їздить на відпочинок за кордон через волонтерську систему "Шлях". Зокрема, Владіміров виїхав наприкінці 2023 року з України зустрічати Новий рік. У Таїланд він вилетів першим класом, який коштує близько 5 тис. додарів, а в ОАЕ проживав у п’ятизірковому готелі Atlantis The Royal, ніч в якому коштує орієнтовно 70 тис. грн на добу.

Далі він поїхав до Барселони, а потім – до Монако. Після поїздки він відзвітував у соцмережах про передачу Силам оборони двох дронів DJI Mavic.

Раніше

Нагадаємо, наприкінці минулого року стало відомо, що троє колишніх народних депутатів під виглядом волонетрів втекли з України.

Зокрема, у липні 2022 року через пункт пропуску "Угринів", що на українсько-польському кордоні, виїхав Сергій Кацуба. 

Виїхати 44-річному екснардепу вдалося завдяки тому, що двома тижнями раніше Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури внесло його персональні дані до системи "Шлях" як водія-перевізника гуманітарних вантажів.

Ще один колишній депутат парламенту – 53-річний Олександр Третьяков – покинув Україну 19 квітня 2022 року." Укртрансбезпека" повідомила, що до системи "Шлях" його внесла Львівська обласна військова адміністрація. Проте у самій ЛОВА протягом цього року нам цей факт двічі заперечували і знайшли необхідні документи лише з третьої спроби.

Після вторгнення росіян нібито подався у волонтери і ще один колишній нардеп-регіонал Олександр Зац. У червні 2022 року Херсонська ОВА внесла його до системи "Шлях" як волонтера. Вже 27 червня Олександр Зац виїхав з країни через пункт пропуску "Лужанка", що на кордоні з Угорщиною і більше не повертався.

Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок
Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС