USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Шпигував за річпортом Ізмаїла: Російський агент проведе 15 років за ґратами

Після початку повномасштабного вторгнення фігуранта дистанційно завербував представник спецслужб РФ
Російський агент, який шпигував за річпортом Ізмаїла
Російський агент, який шпигував за річпортом Ізмаїла
Джерело: СБУ

Російський агент, який збирав розвіддані про Сили оборони та критичну інфраструктуру Одещини, отримав 15 років ув’язнення. Про це повідомляє Служба безпеки України.

У відомстві розповіли, що найбільше ворога цікавили місця розташування електропідстанцій та українських блокпостів на території Ізмаїла.

"Також він стежив за автотранспортом, який прибував до місцевого річпорту, та розвідував специфіку його охорони", – зазначили у спецслужбі.

Отримані відомості ділок направляв агресору у вигляді текстових повідомлень з фото та електронними координатами об’єктів через анонімний чат у месенджері.

Контррозвідники СБУ затримали зловмисника у результаті спецоперації в Одеській області наприкінці січня минулого року.

"Як встановило розслідування, засудженим є працівник одного з підприємств Ізмаїльського річного порту. Після початку повномасштабного вторгнення РФ чоловіка дистанційно завербував представник російських спецслужб", – розповіли в Службі безпеки України.

Під час обшуків у зловмисника вилучили мобільний телефон із доказами розвідувально-підривної діяльності на користь Росії.

"На підставі зібраних доказів суд визнав його винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану)", – уточнили в СБУ.

Російський агент, який шпигував за річпортом Ізмаїла
Джерело: СБУ

Тепер ворожий агент проведе 15 років за ґратами.

Раніше ми повідомляли, що українські правоохоронці викрили агента ФСБ РФ із псевдонімом "Мазепа". За даними слідства, фігурант співпрацював із представниками російських спецслужб з жовтня минулого року і масово здавав ворогу місця дислокації особового складу Сил оборони, орієнтовні координати базування систем ППО в Одесі та об’єктів енергетичної інфраструктури.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів
Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар
У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 млн доларів хабаря: Ділків затримали У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 млн доларів хабаря: Ділків затримали