USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Шпигував за ЗСУ та планував теракт проти мирного населення Одеси взамін на винагороду стати нардепом

Фігуранта затримали під час фіксації об’єкта енергетичної інфраструктури в Одесі
Викрито агента ФСБ РФ із псевдонімом
Викрито агента ФСБ РФ із псевдонімом "Мазепа"
Джерело: Офіс Генерального прокурора

Українські правоохоронці викрили агента ФСБ РФ із псевдонімом "Мазепа". За даними слідства, фігурант співпрацював із представниками російських спецслужб з жовтня цього року і масово здавав ворогу місця дислокації особового складу Сил оборони, орієнтовні координати базування систем ППО в Одесі та об’єктів енергетичної інфраструктури. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

"Ще одним його завданням була фіксація наслідків ракетно-дронових обстрілів Одеси, зокрема точність влучання та масштаби руйнувань. Ці дані окупанти використовували для підготовки нових та коригування повторних ударів по Одесі", – розповіли у відомстві.

Для збору потрібних відомостей підозрюваний обходив місцевість та приховано фіксував об’єкти, а потім передавав "звіт" до ФСБ у вигляді текстових повідомлень, фотознімків, відеозаписів та відміток на електронних картах.

"В якості винагороди за свої "послуги" одесит зажадав фінансування для висування у депутати ВРУ найближчого скликання та 5500 доларів щомісячно. А у разі окупації Одещини – очолити регіон і стати керівником так званого "регіонального відділення "Єдиної Росії" Одеської республіки РФ", – зазначили в Офісі генпрокурора. 

Також там уточнили, що підозрюваний встиг отримати за розвіддані 1300 доларів авансу. Його затримали під час фіксації об’єкта енергетичної інфраструктури в Одесі.

Під час обшуків у фігуранта знайшли коктейлі Молотова, які він планував використати під час масових зібрань одеситів на центральних вулицях міста. Також правоохоронці вилучили у ділка мобільні телефони із доказами його розвідувально-підривної діяльності на користь РФ.

"За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури одеситу повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України)", – додали в Офісі генпрокурора.

За клопотанням прокурора підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Фігуранту загрожує позбавлення волі на строк 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацію майна.

Новини за темою: Пробігав по 50 км на день, щоб шпигувати на Хмельниччині: Агент РФ отримав термін

Раніше СБУ затримала російську агентку, яка скоригувала десятки "Шахедів" по Одесі. Зловмисниця передала агресору десятки геолокацій, де, за її переконанням, нібито базувалися підрозділи ЗСУ.

Читайте також:
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову