USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 8 7 3 0 (+1300)
USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95

Буде досить технологічно й унікально для світу: Федоров анонсував нову послугу в "Дії" - шлюб по відео

Міністр уточнює, що послуга дасть можливість "нашим військовим одружуватися дистанційно"
шлюб
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Невдовзі в Україні запустять послугу онлайн-шлюбу за допомогою відео в мобільному застосунку "Дія". Проєкт анонсував в ефірі телемарафону віцепрем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

"Плануємо найближчим часом запустити онлайн-шлюб. Можна буде просто одружитися в "Дії" за допомогою відео. Це стане також дуже технологічним процесом. Спойлерів робити не буду, але буде дуже багато цікавих елементів, що зробить проєкт унікальним для всього світу", – заявив міністр.

І додав, що послуга дасть можливість "нашим військовим одружуватися дистанційно". 

Як же це працюватиме?

Водночас Федоров зауважує, що все буде безпечно й ситуації, коли "без мене мене оженили", виключаються.

"Це, як завжди, буде супербезпечно зроблено. Ті люди, які подають заявку, точно й ті одружуватимуться. Є кілька етапів верифікації. При кожній авторизації в "Дії", коли туди заходять, додаток "стріляє" у різні реєстри, й підтягується і відображається необхідна інформація в режимі реального часу", – уточнив чиновник.

Політик також зазначив, що буде змога отримувати акти цивільного стану, зокрема, свідоцтво про шлюб через застосунок.

Новини за темою: Змінити місце проживання знову можна в "Дії": Як це зробити

До речі, з кожним роком в Україні зростає кількість пар, які розлучаються в онлайн-режимі. Так, за останні чотири роки в українських судах провели 1 тис. 414 судових засідань щодо розірвання шлюбу в режимі відеоконференції.

Лише у 2023 році станом на початок вересня було 520 таких засідань. Це вже більше, аніж за весь 2021-й або ж 2022 рік – тоді відбулося відповідно 279 та 434 судових засідань. З року в рік подружні пари все частіше припиняють свої офіційні відносини саме так.

Сім'ї з дітьми отримують допомогу в "Дії"

Минулого року в "Дії" з’явилася така послуга.

"Створили нову зручну послугу для окремих сімей з дітьми – подати заяву на допомогу можна буде на порталі "Дія". Замість черг, ксерокопій та нескінченних поїздок у держустанови – кілька кліків в онлайні", – зазначали розробники.

Читайте також:
З початку року українці встановили новий рекорд із відкриття ФОПів через З початку року українці встановили новий рекорд із відкриття ФОПів через "Дію"
Е-кабінет пацієнта та можливість одружитись онлайн: У Е-кабінет пацієнта та можливість одружитись онлайн: У "Дії" незабаром з’являться нові послуги
Військові частини можуть отримати дозвіл на медичну практику через Військові частини можуть отримати дозвіл на медичну практику через "Дію"
Українці зможуть подати заяви до Міжнародного реєстру збитків про пошкодження, завдані російською агресією через Українці зможуть подати заяви до Міжнародного реєстру збитків про пошкодження, завдані російською агресією через "Дію"