USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Змінити місце проживання знову можна в "Дії": Як це зробити

Послугою можуть користуватися жінки, діти та чоловіки непризовного віку
зміна реєстрації
Джерело: відкриті джерела

Одна з найпопулярніших послуг знову доступна в застосунку та на порталі "Дія". Щоб змінити місце реєстрації, більше не треба проходити квест по держустановах та збирати папери, а достатньо зробити лише кілька кліків у смартфоні.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

"Змінюйте місце проживання в кілька кліків – повернули в "Дію" та вдосконалили одну з найпопулярніших послуг. Тепер, щоб змінити місце проживання, не треба стояти в чергах, збирати документи, ходити до ЦНАПів та чекати кілька днів. Робите лічені кліки в "Дії" – і статус у реєстрі змінюється автоматично, а ви економите свій час та нервові клітини", – зазначив Федоров.

Новини за темою: Компенсація за знищене житло: Хто і скільки зможе отримати через "Дію"

Він зауважив, що послугою можуть користуватися жінки, діти та чоловіки непризовного віку.

Для зміни місця проживання потрібно мати податковий номер, ID-картку або закордонний паспорт у застосунку. Щоб змінити місце проживання дитини, треба отримати дозвіл другого з батьків.

"Також разом з Міноборони працюємо над відновленням послуги для чоловіків призовного віку. Чекайте на оновлення", – додав Федоров.

Як скористатися сервісом?

  • мати ID-картку або закордонний паспорт у "Дії" 
  • мати податковий номер
  • бути старше 14 років або старше 18, якщо змінюєте місце проживання дитини
  •  право власності на житло має бути внесено до Реєстру нерухомості з 2013 року
  • житло не має бути в іпотеці.

Усі деталі щодо зміни місця проживання онлайн дізнавайтеся у відео.

Теги: Дія
Читайте також:
З початку року українці встановили новий рекорд із відкриття ФОПів через З початку року українці встановили новий рекорд із відкриття ФОПів через "Дію"
Е-кабінет пацієнта та можливість одружитись онлайн: У Е-кабінет пацієнта та можливість одружитись онлайн: У "Дії" незабаром з’являться нові послуги
Військові частини можуть отримати дозвіл на медичну практику через Військові частини можуть отримати дозвіл на медичну практику через "Дію"
Українці зможуть подати заяви до Міжнародного реєстру збитків про пошкодження, завдані російською агресією через Українці зможуть подати заяви до Міжнародного реєстру збитків про пошкодження, завдані російською агресією через "Дію"